Annoncørbetalt - TV3 & Viaplay

Jesper Kochs mareridt: Tyve stjal for en halv million

Midt i sit livs hårdeste arbejdsopgave med at åbne Danmarks nyeste luksushotel blev Jesper Koch udsat for et stort tyveri

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Advertisement

Det hele gik efter planen.

Jesper Koch, kendt fra Masterchef og sine restauranter i Aarhus, havde brugt det meste af 2018 på bestille og købe specialdesignede møbler, tallerkner, bestik og glas ind til sin nye gourmetrestaurant, Syttende, beliggende på toppen af luksushotellet Alsik i Sønderborg.

Nu var det så blevet juli 2019 og de bedste, flotteste og dyreste designs fra ind- og udland stod på et lager i nærheden, klar til at komme op i restauranten, der snart skulle slå dørene op for gourmetgæster fra Danmark og resten af verden.

Men pludseligt en morgen ringede Jesper Kochs telefon. I ly af natten havde en flok tyveknægte tømt hele lageret. Alt var væk.

For helt at forstå, hvorfor netop den opringning var så skæbnesvanger, er vi nødt til at spole tiden cirka fire år tilbage. Til dengang, hvor Jesper Koch blev inviteret om bord på det kommende luksushotel Alsik i Sønderborg med titel af Le Grand Chef, der direkte oversat betyder daglig gastronomisk leder, med øverste ansvar for alt, hvad der har med hotellets tre restauranter at gøre. Fra de første streger til hotellet blev tegnet, har han stået for udformning, indretning, design, menuer og ansættelse af personale på det spritnye luksushotel med et samlet budget på svimlende 750 mio. kr.

Knokler 120 timer
-Det er uden tvivl det hårdeste job, jeg nogensinde har haft, og jeg har ellers ikke ligget på den lade side før. Alene størrelsen på projektet gør det til et enormt hårdt arbejde, men jeg kæmper også med min stolthed og ærekærhed, der betyder, at jeg forventer det bedste af mig og selv og mine folk, siger Jesper Koch, da vi møder ham på restaurant Syttende, der sjovt nok ligger på Hotel Alsiks 17. etage knap 70 meter over jorden med udsigt til Sønderborg Bugt.

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
 

Han uddyber:

-Jeg har arbejdet 120 timer om ugen i mange måneder for at få det hele klart. Mit job har været at udtænke koncepterne for alt, hvad der har med mad og drikkelse at gøre samt komme med visioner og tanker om, hvordan hotellet kan får det internationale snit, vi tilstræber, siger Jesper Koch, der også har haft et tv-hold med på rejsen, hvorfor man fra tirsdag den 29. oktober kl. 20.00 på TV3 og Viaplay kan følge med i hans anstrengelser i programmet Koch’en På Toppen.

Skulle flytte
Jesper Koch skulle egentligt have afleveret nøglerne til et køreklart hotel med tre restauranter til fonden bag hotellet inden åbningen i maj i år. Men for et års tid siden blev han spurgt, om ikke han selv gerne ville sidde på forsædet i den bil, han havde brugt næsten fire år på at bygge. Det eneste krav var, at han flyttede til Sønderborg.

-Jeg boede på det tidspunkt sammen med mine tre børn og min dejlige kone i Aarhus, så den skulle jeg lige hjem og vende med familien. Men efter et besøg hernede var de solgt, og nu bor vi her, hvilket vi ikke har fortrudt ét sekund, siger Jesper Koch og uddyber, at det på personlige plan for ham er noget nær et drømmejob.

-Her får jeg lov til at udvikle regionen gastronomisk, og jeg har fået muligheden for at dyrke min passion for topgastronomi. Selv om jeg er 45 år, så brænder det stadig i fingrene, når det kommer til toprestauranter, og med åbningen af Syttende kan jeg få alle mine ambitioner indfriet, fortæller Jesper Koch, der ikke ligger skjul på, at ambitionen med Syttende er at skabe en restaurant, der er en Michelin-stjerne værdig.

Er blevet mildere
Det høje ambitionsniveau er dog ikke noget, der giver den erfarne kok stress. Han er, fortæller han, drevet af passion og ret god til at tackle presset, også når der er travlt.

-Men når folk kommer her som gæster, så har de en forventning til maden, service og så videre, og den skal vi indfri. Så der er pres på, for enten er gæsterne glade for en ret eller ej. Men jeg har for mange år siden lovet min kone, at det skulle være slut med det hidsige temperament, og jeg er blevet mildere og mere forstående med årene, siger han og uddyber:

-Hvis jeg råbte af de ansatte, ville jeg risikere at miste deres opbakningen, og det er det værste, der kan ske. Så jeg er stadig meget markant, men du hører mig aldrig råbe eller skrige. Hvis jeg bliver sur, så er det når folk lyver eller bryder vores aftale. For det er altså mig, der bestemmer, siger Jesper Koch, der er perfektionist til fingerspidserne, når det kommer til hans arbejde.

Og her det så, at det bliver rigtig træls, for at sige på jysk, når tyveknægte stjæler al inventar og service til ens gourmetrestaurant få måneder inden åbningen.

Alt var væk
-Vi har tallerkner her til 3-4.000 kr. stykket, og da jeg fik opringningen om, at det hele var blevet stjålet, tænkte jeg: Det er bare løgn. Mange af de her ting er håndlavede med mange måneders leveringstid, andet havde jeg brugt lang tid på at udvælge i Holland, fortæller Jesper Koch og uddyber, at det bl.a. drejede sig om speciallavede Verner Panton stole, det nyeste Royal Copenhagen, Georg Jensen samt meget andet.

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay

Tyvene havde således fyldt tre lastbiler med service og møbler for mindst en halv mio. kr. Men for Jesper Koch var værdien af inventaret én ting, mens det tidspres, som tyveriet satte ham under, var en anden. Tyveriet ville nemlig udskyde åbningen af Syttende i mange måneder pga. den lange leveringstid på nye møbler og service.

-Tanken var slet ikke til at holde ud, fortæller han.

Dumme tyve
Derfor var der naturligvis både panik og frustration på hotellet i dagene efter tyveriet. Heldigvis var tyvene ikke så smarte til at sælge tingene videre, som de havde været til at stjæle dem. På Snapchat begyndte forskellige genstande at florere med en god pris, og da det kom de ansatte på hotellet for øre, blev politiet hurtigt kontaktet. Efter godt fem dages efterforskning kunne politiet køre hen til et lager og åbne porten.

-Og der var det hele. Lige bortset fra fire stole og nogle få knive har vi fået alt tilbage. Det var vist nogle lokale rødder, der havde taget det, men heldigvis fik vi det tilbage, fortæller en stadig tydeligt lettet Jesper Koch, der netop har slået dørene op til restaurant Syttende den 22. oktober.

Hvis man gerne vil se mere om, hvordan Danmarks nyeste luksushotel er blevet til, og ikke mindst, hvordan Jesper Koch klarer de mange udfordringer i restauranterne, skal man ikke vente længe. Koch’en På Toppen har nemlig premiere tirsdag den 29. oktober kl. 20.00 på TV3 og Viaplay. Du kan læse mere om serien her.

 Artiklen er sponseret af TV3 og Viaplay.

Jesper Koch sætter alt på spil i ny serie

Jesper Koch er frontfigur i den spændende og humoristiske serie Koch’en På Toppen, der handler om den hektiske hverdag og de store begivenheder på det nye luksushotel Alsik i Sønderborg.
I serien kommer vi helt tæt på Jesper Koch og de fantastiske medarbejdere i hotellets mange spektakulære faciliteter, som indeholder både overdådige spaforkælelser og kulinariske oplevelser i særklasse.
Jesper Koch har været en del af opbygningen af Alsik Hotel i flere år, og den berømte kok sætter sit gode navn og rygte på spil på sin barndoms hjemegn, når han skal forløse ambitionerne om at gøre hotellets flagskibsrestaurant, Syttende, til en af landets bedste.
Det er med andre ord en rejse i detaljens kunst, når vi og hotellets medarbejdere skal følge med i Jesper Kochs hæsblæsende tempo på det travle hotel.
Koch’en På Toppen er en programserie med 5 programmer som sendes på TV3 og Viaplay hver tirsdag kl. 20.00 fra 29. oktober.