Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

10 ting du ikke vidste om The Rock: Så vild er verdens dyreste skuespiller

Masser af penge, verdens dyreste skuespiller og flere verdensrekorder. Se listen med ti ting, du ikke vidste om The Rock

The Rock er utvivlsomt en stærk herre. Her foto fra filmen Skyscraper.
The Rock er utvivlsomt en stærk herre. Her foto fra filmen Skyscraper.
Følg Underholdning

Verdens dyreste skuespiller. Verdens mest sexede mand. Dwayne Douglas Johnson AKA The Rock er tidens mest populære skuespiller, og folk flokkes i biograferne, når hans navn er på plakaten.

Netop nu er han aktuel i actionbraget Skyscraper, der også har danske Roland Møller på rollelisten. Den 46-årige skuespiller har haft en vild karriere med både op og nedture, hvor han i dag er på toppen som en af verdens rigeste skuespillere.

Præcis, hvor meget han tjener, kan du læse herunder sammen med ni andre ting, du nok ikke ved om The Rock.

The Rock er kriminolog
I college brugte Dwayne Johnson det meste af tiden på at spille amerikansk fodbold som defensive lineman, men der var også tid til, at han fik sig en bachelorgrad i kriminologi - faget, hvor man lærer om kriminalitetsforebyggelse og -bekæmpelse. Han har dog ikke brugt uddannelsen, da han efter college fik kontrakt som professionel i amerikansk fodbold og senere kastede sig over wrestling.

Han har det ikke fra fremmede
Efter at have prøvet kræfter med amerikansk fodbold, blev The Rock i 1996 professionel wrestler. The Rock blev således den første 3. generations wrestler i World Wrestling Entertainment, da hans far og farfar også var professionelle wrestlere. Dog ikke med den samme succes som The Rock, der er blandt de mest populære wrestlers nogensinde.

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Anholdt flere gange
The Rock er vokset op på Hawaii, hvor hans familie i en periode havde svært ved at klare sig, og da the Rock var 14 år, blev familien sat på gaden. Han begyndte derefter at stjæle dyrt tøj, penge og smykker fra turister, hvilket resulterede i, at han efter eget udsagn blev anholdt otte-ni gange. Som 18-årig stoppede han sin kriminelle løbebane og begyndte i stedet at fokusere 100 procent på styrketræning. Hvilket nok var en ganske klog beslutning.

Mad. Masser af mad
Siden da har The Rock trænet på livet løs, og med en højde på 1.95 m. og en kampvægt på 118 kg skal der masser af mad indenbords for at holde de veltrænede og pumpede muskler ved lige. Derfor indtager The Rock flere end 5000 kalorier om dagen. Det er ca. det dobbelte af, hvad en normal mand har brug for. I løbet af en dag indtager han såldes syv måltider bestående af store mængder torsk, kylling, oksekød, ris, grøntsager og æg. Og der er brug for alle kalorierne. For at holde sin krop i tip top form skal han bruge alle kalorierne; han træner nemlig flere timers styrketræning og konditionstræning (næsten) hver eneste dag.

Hovedrolle i Skyscraper
I filmen Skyscraper følger vi Will Ford(The Rock), en tidligere FBI gidselforhandler og krigsveteran, som arbejder med at vurdere sikkerheden i højhuse. Will er på opgave i Kina, da verdens højeste og mest sikre bygning bryder i brand, og han får skylden for det. Nu må han forsøge at finde de skyldige, rense sit navn og på en eller anden måde redde sin familie, som er fanget i bygningen én etage over hvor det brænder. Se traileren her:

En dyr herre
De seneste år har The Rock haft en årsløn på omkring 65 tjent mio. dollars, hvilket i 2016 gav ham førstepladsen på Forbes liste over de bedst tjenende skuespillere. I 2017 kom han dog 'kun på en andenpladsen. The Rock tjener stadig penge på wrestling og andre aktiviteter, men det er på sine film, han hiver de store lønninger hjem. Prissedlen på ham er nu på ca. 22 mio. dollar pr. film, hvilket gør ham til verdens dyreste skuespiller - hvis ikke den dyreste.

Hjælper børn
Når man tjener så mange penge som The Rock, er det oplagt at give nogle af dem tilbage. The Rock har blandt flere velgørende formål valgt at bruge en del af sine penge på Dwayne Johnson Rock Foundation, der hjælper syge børn og unge over hele verden til et bedre liv. Han er også kendt for at besøge børn indlagt på hospitalet, når han er i området i forbindelse med eksempelvis optagelser til en film.

Optaget i Guinness Rekordbog
Dwayne Johnson er flere gange blevet optaget i den berømte rekordbog. Første gang var, da han i 2002 satte rekord for det højeste beløb nogensinde betalt til en skuespiller for en debut hovedrolle. Det var i filmen Scorpion King, hvor The Rock blev betalt 5,5 mio. dollars. Siden er han også blevet optaget for have lavet verdens største portion dip(knap 245 kg) samt for at have taget flest selfies(105 stk.) på tre minutter. The Rock er tydeligvis en mand med mange talenter.

Foto: Sgt. Valerie C. Eppler
Foto: Sgt. Valerie C. Eppler

Bøvlet med depression
Da The Rock som 23-årig blev sat af holdet i den Canadiske Football League(CFL), hvor han på det tidspunkt spillede for the Calgary Steelers, blev han ramt af en depression. Indtil da havde han satset på en karriere i amerikansk fodbold, men da den drøm brast, faldt hans verden sammen. Det har han siden fortalt om til Oprah (hvem ellers?), og det var ved at fokusere på wrestling, at han kom igennem den svære periode, og til sidst fandt det berømte lys for enden af tunnelen.

Gift og tre børn
The Rock, der i 2016 blev kåret til verdens mest sexede mand af People Magazine, har været gift én gang - det var i 1997 med Dany Garcia, som han fik sin første datter Simone med i 2001. I 2007 blev de skilt, og siden da har han dannet par med musikeren Lauren Hashian, som han har fået to døtre med, senest datteren Tiana Gia, der blev født i april i år. Familien bor i Florida, hvor The Rock ejer flere lejligheder og ejendomme.

Her ses The Rock med sin tidligere hustru Dany Garcia. Foto: Wikimedia Commons
Her ses The Rock med sin tidligere hustru Dany Garcia. Foto: Wikimedia Commons

Står bag bestseller
Det er ikke kun på film, at The Rock sælger billetter. Han kan også sælge bøger. Da hans selvbiografi 'The Rock says...' udkom i år 2000, strøg den direkte til tops på The New York Times bestseller-liste, hvor den forblev nr. 1 i flere uger. Bogen fik dog ikke de bedste anmeldelser, men det gør nok ikke så meget, når man som The Rock har mange andre tangenter at spille på.

Skyscraper har premiere den 12. juli. Artiklen er sponseret af Universal.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.