Årets Cirkusrevy er aflyst

Det skulle have været Ulf Pilgaards sidste revysæson. Aflyst Cirkusrevy gør, at han optræder igen næste år

Interesserede får ikke Cirkusrevyen at se i år. Den er nemlig aflyst. Lise Baastrup, Karsten Jansfort og Ulf Pilgaard ses her i forbindelse med et revyarrangement sidste år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Interesserede får ikke Cirkusrevyen at se i år. Den er nemlig aflyst. Lise Baastrup, Karsten Jansfort og Ulf Pilgaard ses her i forbindelse med et revyarrangement sidste år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis du er en af de tusindvis af danskere, der har glædet dig til årets Cirkusrevy, så er der dårlige nyheder.

Revyen er nemlig aflyst hele året.

Det oplyser revyen i en pressemeddelelse.

- Det er med tungt hjerte, at vi må meddele, at Cirkusrevyen 2020 er aflyst, skriver revyen og fremhæver, at hensynet til gæsternes sikkerhed er dens førsteprioritet.

Ifølge Cirkusrevyen er det både coronakrisen, en kommunekonflikt og nye retningslinjer for forestillinger, der ligger til grund for aflysningen.

- Vi har gennem de sidste uger og måneder arbejdet hårdt på at kunne rykke alle forestillinger til efteråret, men myndighedernes genåbning af Danmark giver os en stor usikkerhed om, hvornår vi kan forvente at kunne byde gæsterne velkommen samtidig med, at vi endnu ikke har fået tilladelsen til at dispensere fra den normale spilleperiode. Vores gæsters sikkerhed er vores første prioritet, og vi har derfor taget den store og tunge beslutning at aflyse Cirkusrevyen i år, fortæller direktør Torben 'Træsko' Pedersen, der er direktør i Cirkusrevyen, i en pressemeddelelse.

Revser DR: De vandt slet ikke

Revydirektøren ærgrer sig over at skuffe de over 100.000, der har købt billet til årets revy, men han har heldigvis også en god nyhed til de trofaste gæster.

- Vi havde sat alle sejl til, at Cirkusrevyen 2020 skulle blive uforglemmelig med Ulf Pilgaards jubilæum og sidste sæson. Heldigvis kan vi allerede nu fortælle, at Ulf Pilgaard er klar til Cirkusrevyen 2021, hvor han får sin velfortjente fejring. Jeg håber, at alle, der som jeg har glædet sig til at hylde Ulf, er klar igen til næste år, siger Torben 'Træsko' Pedersen.

Cirkusrevyen er Danmark største revy, og den ligger på Dyrehavsbakken i Klampenborg nord for København.

Ulf Pilgaard har valgt at udskyde sin pension i Cirkusrevyen til næste år. Foto: Henning Hjorth
Ulf Pilgaard har valgt at udskyde sin pension i Cirkusrevyen til næste år. Foto: Henning Hjorth
 

Denne revysæson skulle have været den sidste for skuespiller Ulf Pilgaard. Men han har altså valgt at udskyde sin finale til næste år, hvor også Merete Mærkedahl, Niels Ellegaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard og Niels Olsen er at se på plakaten.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan gennemføre revyen i år, men jeg er meget glad for, at Ulf har sagt ja til at være med på holdet til næste år. Vi glæder os til at se alle de mange dejlige gæster igen i 2021 til et brag af en revysæson, når vi endelig kan mødes igen og fejre Ulf, siger Lisbet Dahl.

Niels Olsen vender tilbage til Cirkusrevyen for første gang siden 2013, og så får Merete Mærkedahl Cirkusrevy-debut i 2021. Hun er blandt andet kendt som stuepigen Otilia i tv-serien 'Badehotellet' samt revyerne i Esbjerg og i Hjørring, hvor hun i 2018 modtog Talentprisen ved Revyernes Revy.

Lisbet Dahl: Det kan ikke nytte at klynke

- Det er et fantastisk hold, vi har sammensat i 2021 - hele seks skuespillere. Sidste gang, vi havde seks spillere på scenen var i 1997. Jeg glæder mig til at se, hvad holdet vil byde på næste år, hvor vi alle sammen virkelig har brug for en Cirkusrevy, der kigger tilbage på denne utrolige tid, vi alle går igennem lige nu, siger Torben 'Træsko' Pedersen, der også vil takke alle dem, der har kæmpet for Cirkusrevyen i år.

- Der er et stort hold, der har arbejdet hårdt for at få Cirkusrevyen 2020 i gang. Jeg vil også takke Mille Lehfeldt og Carsten Svendsen, der desværre ikke får deres Cirkusrevy-debut i denne omgang, for den store energi, de har lagt i forberedelserne, og ikke mindst tak til alle de mange gæster, der med stor tålmodighed har ventet på et svar. Vi glæder os til at byde jer alle velkommen i 2021, siger direktøren.

Ulf Pilgaard er på plakaten i Cirkusrevyen igen i 2021. Foto: Henning Hjorth
Ulf Pilgaard er på plakaten i Cirkusrevyen igen i 2021. Foto: Henning Hjorth
 

Billetter flyttes
Alle, der har købt billet til revyen, har automatisk fået den flyttet til næste år. Det er dog også muligt i stedet at ombytte billetter eller refundere dem, oplyser Cirkusrevyen.

Kommunekonflikten, som revyen henviser til i sin pressemeddelelse, er en årelang strid mellem Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune.

De har ikke kunnet blive enige om en miljøgodkendelse til Dyrehavsbakken, der ligger i begge kommuner, og som i medierne har givet udtryk for, at den føler sig i klemme mellem de to.

Miljøminister Lea Wermelin (S) hjemtog for to uger siden beslutningen til Miljø- og Fødevareministeriet, så Dyrehavsbakken og Cirkusrevyen kunne få vished om, hvorvidt forestillingerne ville kunne forlænges ind i efteråret.

Men det er tilsyneladende Kulturministeriets retningslinjer for genåbning af kulturlivet, som har givet Cirkusrevyens optrædener dødsstødet i år.

Cirkusrevyen holdt hen: - De holder os i klemme

Af dem fremgår det blandt andet, at der maksimalt må være 500 publikummer til hvert arrangement.

Hvert andet sæde skal være tomt, medmindre der er mindst en meters afstand fra midten af det ene sæde til midten af det næste. Eksempelvis kærestepar og andre tætte relationer må dog godt sidde sammen.

Desuden skal der være to meters afstand fra scenen til første publikumsrække, og skuespillerne skal holde to meters afstand til hinanden så vidt muligt.

Selvom Cirkusrevyen holder lukket i år, slår Bakken dørene op. Det gør den fra fredag 29. maj.