Adam Holm står fast ved kritik af Jeppe Nybroe

’Deadline’-værten er kommet i stormvejr efter en anmeldelse af Jeppe Nybroes bog, men han fortryder intet, han har skrevet

Adam Holm har i en anmeldelse sået tvivl om påstandene i bogen 'Kidnappet', som Jeppe Nybroe har skrevet, efter han blev holdt som gidsel. (FOTO: Bogomslag/Thomas Borberg)
Adam Holm har i en anmeldelse sået tvivl om påstandene i bogen 'Kidnappet', som Jeppe Nybroe har skrevet, efter han blev holdt som gidsel. (FOTO: Bogomslag/Thomas Borberg)
Følg Underholdning

Der har i den grad været gang i debatten i både pressen og på de sociale medier siden ’Deadline’-vært Adam Holm i en anmeldelse af Jeppe Nybroes bog om hans tid som gidsel i Mellemøsten, ’Kidnappet – i islamisternes fangehul’, stiller spørgsmålstegn ved det, som han kalder ’betydelige modsigelser og forvirrende oplysninger’.

Adam Holms chef: DR vil ikke blande sig

Efterfølgende er Adam Holm blevet mødt af en mur af kritik for sin anmeldelse og sin undren.

- Det undrer mig dybt, at Adam Holm rejser en masse spørgsmål og tilmed udtrykker tvivl om, hvorvidt jeg er blevet kidnappet og har været mishandlet og haft det slemt, trods det faktum, at der findes svar på stort set al hans tvivl i bogen, sagde sagens hovedperson, Jeppe Nybroe, mandag til Berlingske, der har været med til at udgive bogen.

Svar i bogen
Også Jeppe Nybroes bror, journalisten Jacob Nybroe, er godt og grundigt skuffet over Adam Holms anmeldelse.

’Hvis han havde læst bogen grundigt, havde han formentlig også fundet svar på en del af sine spekulationer. Fx står det at læse på side 95 øverst, hvorfor den danske ambassadør i Beirut øjeblikkeligt slår over i engelsk, da han hører Jeppes stemme’, skriver han blandt andet på Facebook.

Jeppe Nybroes bror om kritik: Det er ærgerligt

Adam Holm svarer nu på kritikken af sin kritik i et indlæg på Facebook.

’Jeg bliver kritiseret for ikke at have læst bogen grundigt og derfor stille grundløse spørgsmål. De unøjagtigheder ved bogens beskrivelse af kidnapningen, jeg anfører i min anmeldelse, burde jeg angiveligt have fremlagt for forlaget som så kunne korrigere den påstående fejlbehæftede læsning. Det er ikke gængs praksis i forbindelse med anmelderi, men i dette tilfælde burde der åbenbart være gjort en undtagelse. Det er jeg beklageligvis ikke enig i,’ skriver 'Deadline'-værten blandt andet i indlægget.

Ingen horn i siden
Her skriver Adam Holm også, at han ikke har et horn i siden på Jeppe Nybroe, men at han forholder sig til teksten i bogen – ikke forfatteren bag teksten. Desuden er han blevet beskyldt for mellem linjerne at hentyde lige lovligt kraftigt til Jeppe Nybroes fyring fra DR i 2007 på baggrund af en krigsreportage, hvor der angiveligt blev pyntet på lydsporet med eksplosioner.

Nybroe tager til genmæle: Kritik er uvederhæftig

Den anklage vil DR2-værten på ingen måde kendes ved.

’Hvad hin enkelte måtte mene at læse mellem linjerne må stå for vedkommendes egen regning. Jeg forholder mig intet steds til Jeppe Nybroes meget omtalte sag fra 2007, der førte til hans afskedigelse fra DR. Den er irrelevant i relation til en vurdering af bogens indhold og troværdighed.’

Undrer sig stadig
Derudover opfordrer han sine kollegaer i mediebranchen til at følge op på de spørgsmål, han som anmelder har stillet.

’Tilbage står dog nogle forhold, som ligger uden for anmeldergenren, men som nysgerrige journalister kunne se nærmere på. Det kan undre at det andet gidsel, Rami, ikke har fået sin version fortalt i denne ombæring. Han blev kortvarigt citeret ved frigivelsen i marts i fjor, hvor han udtalte at han og Nybroe var taget af en kriminel bande. Nybroes bog peger i en anden retning.’

Sår tvivl om gidsel-historie: Forlag raser over DR-vært

Adam Holm er dog også selv journalist og er vant til at være kritisk og undersøgende i sin rolle som vært på ’Deadline’. Ekstra Bladet ville gerne have talt med ham om, hvorfor han ikke selv følger op på de løse ender, og om det er korrekt, som Jacob Nybroe hævder, at han har fået tilbudt et interview med Jeppe Nybroe, som han har afslået. Adam Holm er dog ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Her kan du se et interview med Jeppe Nybroe efter han vendte hjem til Danmark

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.