Anmeldelse: 'Bedrag' halter stadig

’Bedrag’ lader ikke til at have andre ambitioner end at få tiden til at gå

Dramaet er stadig på vågeblus i 'Bedrag'. (Foto: Christian Geisnæs)
Dramaet er stadig på vågeblus i 'Bedrag'. (Foto: Christian Geisnæs)

 

'Bedrag'. Afsnit 7. DR1, 7. februar.

Hvis man nu skulle forestille sig, at en af ens medsammensvorne blev ramt af et skud, ville man nok som noget af det første forsøge at standse blødningen, ikke? Men i ’Bedrag’ vælger man i stedet at smide ofret på en sofa, hvorefter man ringer til den nærmeste sosu-assistent, der selvfølgelig har helt styr på den slags.

Også sådan er der så meget i sagaen om Nicky og Bimse, hvis ufrivillige komedie dog ser ud til snart at have en ende, hvilket kun kan være en fordel for ’Bedrag’.

Bedrag-stjerne tager sit nye liv afslappet  

Og Claudia er efterhånden begyndt at få kolde fødder i forhold til Energreens skumle metoder op til børsnoteringen, hvilket hun så vælger at diskutere med sin mentor fra jurastudiet, Ebbe, lige foran sit søn. Det giver selvfølgelig ham muligheden for at spørge: ’Skal du i fængsel?’. Hvis vi nu skulle være i tvivl om, hvad der er på spil.

Og Ebbes formaning om, at hun ikke ’skal gå på kompromis med sin integritet’, skal vist mest bruges som antydning af, at hun engang har fat en sådan, hvilket intet i serien indtil videre ellers har indikeret. Men så forstår vi måske bedre hendes pludselige bondeanger, der blandt andet resulterer i, at en ellers tilsyneladende kvik kvinde vælger at konfrontere Alexander med det mord, som man må formode, at hun udmærker et klar over, at han er ansvarlig for. Ikke skide smart, vel?

'Bedrag' bløder seere  

Der er simpelthen stadig for mange ting i ’Bedrag’, der ikke hænger sammen, og jeg er stadig i tvivl om, hvor det egentlig er, man vil hen med serien. Vi har fra starten vidst, at der var noget pilråddent i Energreen og handler det hele bare om, hvornår og hvordan det bliver afsløret? Det er ærligt talt et ret tyndt plot at bruge ti timer på.

Det kommer vel næppe heller som den store overraskelse, at grådig er en menneskelig egenskab, der sjældent får det bedste frem i folk og i øvrigt findes i alle samfundslag fra værksteder til direktionsgange. Eller at et smart jakkesæt i det lange løb ikke kan skjule en skidt karakter.

Lie Kaas sætter sig selv på pause  

Og efter syv timer er det stadig ikke lykkedes at etablere et persongalleri, som man for alvor interesserer sig for som individer. Dertil er de enten for endimensionale og/eller letaflæselige. Med den ellers normalt så glimrende Lars Simonsens flæbende og opkastende Ulrik som et af de grelleste eksempler.

Politimanden Mads’ ægteskabelige skærmydsler tjener tilsyneladende heller ikke andet formål end at få tiden til at gå. Det samme kan siges om ’Bedrag’ som helhed. Hvilket den så gør – om end meget langsomt.

Konceptuerende instruktør: Per Fly. Hovedforfatter: Jeppe Gjervig Gram. Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed m.fl.