Anmeldelse: 'Bedrag' var det rene fup

De eneste som for alvor blev snydt i 'Bedrag' var seerne

DR har allerede varslet sæson 2 af ’Bedrag’. Det havde man nu ikke behøvet. 
(Foto: Christian Geisnæs)
DR har allerede varslet sæson 2 af ’Bedrag’. Det havde man nu ikke behøvet. (Foto: Christian Geisnæs)

'Bedrag'. Afsnit 10. DR1, 28. februar

Mange kameler har vi skulle sluge undervejs i det ti timer lange ’Bedrag’. Men en politimand, der er så tåbelig, at han ikke ved, at en fotokopimaskine efterlader spor, og dermed sætter store dele af den sag, han er efterforsker for over styr, skal man vist være manuskriptforfatter for at tro på. Det er simpelthen for slapt fundet på.

Og dermed ender serien med at fuse ud i ingenting og cliffhangers, hvilket nok havde været et større antiklimaks, hvis man rent faktisk var blevet fanget ind undervejs. I stedet endte det med at blive en lang rejse brolagt med usandsynligheder, klicheer, nemme løsninger og forudsigeligheder. 

Anmeldelse: Snart stopper bedraget

Der har stået selvmord i panden på Ulrik fra første scene lige som det også lå i kortene, at Mads og Kristina ville finde sammen igen og det lykkedes aldrig Thomas Hwan at få noget interessant ud af sin figur Alf, men det skal så til hans forsvar siges, at han ikke havde meget at arbejde med. Eneste overraskelse var vel at Nicky og Bimse ikke kom mere galt af sted end de gjorde. For mage til amatører skal man vel tilbage til 1970’ernes folkekomedier for at finde pendanter til.

Og heller ikke overraskende var det tilsyneladende Claudia, der endte med at måtte betale prisen, så forfatteren fik muligheden for at slå pointen fast med versaler: ’Hvorfor kalder man det bagmandspolitiet, når man ikke går efter bagmændene?’. Så er de vist også med nede på bagerste sofarække.

Dansk skuespiller med i kæmpe sci-fi-brag

Men allermest sidder men med fornemmelsen af en historie der aldrig kom rigtigt i gang og på intet tidspunkt blev synderligt nervepirrende. En spændingsbue der var lige så flad som karaktererne, der uden held skulle forsøge at løfte den. Og som ikke havde andet end floskler og banaliteter på hjertet.

At grådig på alle niveauer fra bestyrelseslokaler over politiarbejde til anløbne automekanikere ikke er nogen klædelig eller prisværdig egenskab kommer vel næppe bag på nogen. Ej heller at nettet er konstrueret således, at de største fisk altid svømmer lige igennem.

Anmeldelse: Skruen strammes i 'Bedrag'

DR’s dramafdeling er efterhånden så professionelt et foretagende, at de formår at få tingene til at se bedre ud end de egenligt er, men både hvad psykologi og plot angår må såvel seneste sæson af ’Broen’ samt første forsøg med ’Bedrag’ siges at være decideret skuffende. 

De eneste som for alvor blev snydt her var vel seerne. Det haster på ingen måde med sæson 2.

Konceptuerende instruktør: Per Fly. Hovedforfatter: Jeppe Gjervig Gram. Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed m.fl.