Anmeldelse: DR Drama halter langt efter konkurrenterne

Anden sæson af 'Bedrag' har igen problemer med troværdigheden

Claudia (Natalie Madueño) løslades fra fængslet i begyndelsen af anden sæson af 'bedrag'. Foto: Adam Wallensten/DR
Claudia (Natalie Madueño) løslades fra fængslet i begyndelsen af anden sæson af 'bedrag'. Foto: Adam Wallensten/DR
Følg Underholdning
Følg Anmeldelser

'Bedrag - sæson 2 - afsnit 1.' Hovedorfatter: Jepper Gjervig Gram. Instr.: Kaspar Munk. DR1, 25. september.

DR's hæderkronede søndagsserier er blevet et så indgroet varemærke, at de nærmest per definition er en seersucces - også selv om kvaliteten på især det fortællemæssige plan de senere år har været svingende for nu at sige det pænt. Og det er så også blevet en tradition, at en succes skal følges op med mere af det samme. Selv om det jo var fornyelsen, der i sin tid var med til at skabe DR Dramas verdensomspændende og ret enestående gennemslagskraft.

Men hvis man i dag vil se tv-serier, der tør tænke ud af boksen, er det på Netflix eller HBO Nordic det foregår, mens DR lunter videre med sæson 2 af 'Bedrag' - tv-stationens første større egenproduktion siden - nå ja, første sæson af 'Bedrag'. Som i øvrigt ikke var specielt vellykket, men det levner jo så rigeligt spillerum til forbedringer.

Bedrag-stjerner: Her er vores favoritserier fra DR

Men første afsnit var nu langt fra nogen åbenbaring. Fokus er nu skiftet fra energisektoren til bankverden, men det er stadig svindel med de helt store beløb, der er omdrejningspunktet.

Vi møder Claudia (Natalie Madueño) 18 måneder efter vi sidst forlod hende, netop som hun løslades fra fængslet. Der er problemer i baglandet og juristjobbene står ikke ligefrem i kø, når man nu har mistet sin bestalling, så en tjans som barista er, hvad det kan blive til.

Men det er der jo ikke meget spænding i, så vi skal have sendt historien af sted på anden vis. Det sker på to planer, som begge virker lige lidt overbevisende. På det ene får Claudia tilbudt et job som sladrehank af manden, der i sin tid fældede hende, direktør Christensen (Waage Sandø) - og det forekommer simpelthen himmelråbende utroværdigt, både at hun får tilbuddet og ikke mindst, at hun siger ja til det. Også selv om det nok skal vise sig, at de begge arbejder med (slet) skjulte dagsordner.

'Bedrag'-stjerne får pris og donerer alle pengene væk

I det andet spor følger vi efterforskeren Mads (Thomas Bo Larsen), som stadig ikke har sluppet sagen om Energreen, men pludselig fatter interesse for en - i bagmandspolitiets optik - bagatelagtig sag om en røvrendt snedker, der så pludselig viser sig at være voldelig gidseltager!

Og lur mig, om de historier ikke viser sig at hænge nøje sammen.

Jeg plæderer ikke for en 1:1 realisme i tv-dramatik, men fortællingen skal altså virke sandsynlig inden for egne afstukne rammer - det gør den eksempelvis glimrende i et fantasy-univers som 'Game of Thrones' - og der kniber det altså gevaldigt i 'Bedrag', hvilket ser ud til at fortsætte her i anden sæson. Hvor vi tilsyneladende igen også skal trækkes med DR's svar på Gøg og Gokke i form af Nicky og Bimse.

Sonja Richter: Jeg er her ikke for rampelysets skyld  

Normalt driftsikre kræfter som Sonja Richter og David Dencik er nye på holdet, men det er endnu for tidligt at bedømme, om de har fået et ordentligt materiale at arbejde med.

Selve produktionssiden fejler som altid i DR Drama-regi intet. Det ser godt ud alt sammen. Men på manuskript- og karakterniveau er der altså et stykke vej op til de udenlandske streaming-konkurrenter. Et ret langt stykke endda. Og det er altså et seriøst problem, for det var netop her, at DR Dramas store styrker lå. Engang.

Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Esben Smed, Sonja Richter m.fl.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+