Anmeldelse: Skruen strammes i 'Bedrag'

Efter otte timers tilløb begynder spændingen at stige en anelse

Nikolaj Lie Kaas fortæller om sin rolle som direktør Alexander ’Sander’ Sødergren i 'Bedrag'

 

'Bedrag'. Afsnit 8. DR1, 14. januar.

Skruen strammes til i ottende afsnit af ’Bedrag’, hvor enden (endelig) begynder at kunne anes forude, hvilket så heldigvis også betyder, at spændingsniveauet stiger betragteligt.

Det dramatiske omdrejningspunkt var denne gang, hvad vej Claudia ville gå. Ville hun krybe til korset og samarbejde med politiet i et forsøg på at fælde Sander eller ville hun tørre det hele af på Jens Kristian, og dermed redde sin egen røv?

Anmeldelse: 'Bedrag' halter stadig

Hun gik som bekendt helt over på den mørke side, hvilket måske er logisk nok, da hun derved slipper for både fængsel og samtidig beholder sin (aktie)formue, men der er alligevel noget, der skurrer lidt, for vi har endnu ikke set sider af hendes personlighed, der skulle sandsynliggøre, at hun vil være medskyldig i mordforsøg (som så nu tilsyneladende viser sig at være mord).

Og det er det store problem i ’Bedrag’. At personerne simpelthen er enten alt for løst eller alt for firkantet tegnet til at de bliver interessante og troværdige som rigtige mennesker. Ikke engang et fjols som Bimse begynder vel at smøre ostemader midt under et indbrud.

Bedrag-stjerne tager sit nye liv afslappet

Deres handlinger er simpelthen dårligt motiverede, hvilket der ikke er nogen god undskyldning for, når man nu arbejder i tv-seriens langstrakte format, hvor en af fordelene jo netop er, at man kan skabe nogle mere nuancerede karakterer end det er muligt på de halvanden til to timer man har til rådighed i en spillefilm.

Men her er i stedet alt for mange, lange narrative blindgyder, der ikke syntes at tjene anden funktion end at få tiden til at gå. Jeg mener, hvad i alverden skal vi som seere bruge Mads og Kristinas komplet ligegyldige og klichetunge skilsmissehistorie til? Som oven i købet nu skal udbygges med økonomiske problemer og en gammel flamme, der bliver kørt ind på scenen. Det gør os hverken klogere på dem som mennesker eller tjener noget formål i plottet.

'Bedrag' bløder seere

Og Alf fremstår efter mange timers samvær stadig fuldstændig spejlblank. Hvem er han egentlig? Tilsyneladende et oplagt bud på verdens kedeligste bordherre.

Til gengæld kan det nu være, at det viser sig, at der var en slags ide med Ulriks flæberi, for lur mig, om Sanders skub her til slut, ikke var det, der får ham til at falde ud over kanten – og måske ligefrem lande i politiets favn?

Når alt det er sagt, må det så også medgives, at aftenens kapitel var det hidtil mindst kedelige indtil videre, og det giver da en slags håb for de sidste par afsnit. Men få nu for helvede aflivet ham der Bimse, det er jo ikke en (dårlig) komedie I har gang i.

Konceptuerende instruktør: Per Fly. Hovedforfatter: Jeppe Gjervig Gram. Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed m.fl.

Thomas Bo Larsen fortæller om sin rolle som Mads Justesen i 'Bedrag'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller