Anmeldelse: Snart stopper bedraget

Hovsa-løsninger var igen i høj kurs i 'Bedrag'

Mads (Tomas Bo Larsen) klarer ærterne med ufine metoder og lækker fortrolige oplysninger til direktøren for Vestsjællands Bank (Kurt Ravn). (Foto: Christian Geisnæs)
Mads (Tomas Bo Larsen) klarer ærterne med ufine metoder og lækker fortrolige oplysninger til direktøren for Vestsjællands Bank (Kurt Ravn). (Foto: Christian Geisnæs)

 

'Bedrag'. Afsnit 9. DR1, 21. februar.

Så faldt korthuset og Energreen modtog en konkursbegæring. Dette skete dog kun ved politiets (ulovlige) hjælp. Det er sjovt, hvor ofte man i fiktionens verden ser, at en presset og frustreret politimand (eller kvinde) tager sagen og loven i sin egen hånd i tilsyneladende påberåbelse af en højere retfærdighed. Altså én der er vigtigere end den lov, man skal forestille at håndhæve.

Gad vide, hvor ofte den slags sker ude i den såkaldte virkelighed. Eller er det alt sammen blot utålmodige manuskriptforfatteres lidt tamme måde at løse problemerne på? Lidt lige som når bagmandspolitiet benytter sig af regnemetoder snuppet fra et afsnit af ’Luksusfælden’ for at gennemskue et regnskab. Det er selvfølgelig også nemmere end at at tage en økonomisk uddannelse.

Økonomi er det nye sort: De økonomiske stjerner  

Nå, men uanset hvor lidet overbevisende vejen mod enden forekommer, så kommer resultatet ikke som den store overraskelse. Det var kun et spørgsmål om hvornår og hvordan.

Til gengæld var det ret overraskende, at Claudia få øjeblikke før kollapset kunne spørge, hvorfor man man ikke bare hostede op med de 200 millioner kroner som Vestsjællands Bank forlangte. Hun må da om nogen vide, at kassen var tom. Ja, det har hun jo i tidligere afsnit mere end indikeret, at hun var klar over. Men kongruens har selvfølgelig aldrig haft førsteprioritet i ’Bedrag’.

Anmeldelse: Skruen strammes i 'Bedrag'  

At Bimse, Nicky og svigerfar var anløbne i kanten, havde vi nok gennemskuet, men at de var i stand til at begå koldblodigt mord, lå heller ikke lige i kortene. Men heller ikke det kunne de finde ud af, så den mystiske svensker slap alligevel med skrækken. Gad vide, om vores amatørbanditter ikke kommer til at betale en højere pris?

Og hvor kom det lige fra, at Mads er så ufølsom og blottet for situationsfornemmelse, at han kunne finde på troppe op i kirken under en begravelse for højlydt at diskutere et regnskab? Nej, vel?

Og selvfølgelig skulle Kristina da lige rammes af et attak, nu hvor finalen (og en tilsyneladende genforening) nærmer sig. Om ikke andet for at skabe lidt tiltrængt drama.

Bedrag-stjerne tager sit nye liv afslappet  

Nu er jeg ikke synderligt finanskyndig, men kan det virkelig passe, at bestyrelsen (i form af hr. Christensen) kan frasige sig kendskab til så omfattende svindel med et firmas likviditet (eller mangel på samme)? I så fald er der da noget helt galt.

Nå men tilbage står så bare at se, hvad hele miseren får af konsekvenser for de involverede. Mit bud er at Sander slipper (som de store fisk jo ofte gør), Ulrik begår selvmord og Claudia får en mild straf. Under alle omstændigheder er det overstået på søndag. Det er vel også en slags trøst.

Konceptuerende instruktør: Per Fly. Hovedforfatter: Jeppe Gjervig Gram. Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed m.fl.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time