'Badehotellet' ligner stadig en omgang amatørteater

Der overlades stadig intet til fantasien eller billedsiden, og 'Badehotellet' kan snildt ses med lukkede øjne

Ingen af de medvirkende i ’Badehotellet’ formår desværre at få det pauvre materiale til at løfte sig blot en anelse ud af skabelonerne. (Foto: TV2)
Ingen af de medvirkende i ’Badehotellet’ formår desværre at få det pauvre materiale til at løfte sig blot en anelse ud af skabelonerne. (Foto: TV2)

'Badehotellet'. Afsnit 3. Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber. Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Medv.: Rosalinde Mynster, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen, Lars Ranthe m.fl. TV2, 13. januar

En defekt stikkontakt foran badeværelsesdøren. Det er et af de store dramatiske omdrejningspunkter i nu hele to afsnit af ’Badehotellet’, der her efter tredje ombæring stadig stavrer ubehjælpsomt af sted på stive teaterkrykker, der får selv ’Huset på Christianshavn’ til at ligne ren avantgardekunst.

Vi har nu kæmpet os gennem tre afsnit og har endnu ikke mødt en eneste undervejs, der blot minder om et levende menneske frem for en karikatur eller set blot en enkelt scene, der får en stund kan få os til at glemme kulisserne og de akavede replikker og derved give os bare en flig af indlevelse og nærvær.

Anmelderne om TV 2-serie: Klodset, udramatisk og ubehjælpsom

Alt - fra førnævnte defekte stikkontakter over problemer med badevandet til seksuelle længsler eller mulig sygdom i familien – beskrives som værende lige gyldigt og bliver derfor fuldstændig ligegyldigt. Der er ikke den mindste fornemmelse for fremdrift eller stemningsskift, blot en ophobning af det ene kedsommelige feriebillede efter det andet, tilsyneladende ud fra den fejlagtige devise, at hvis man sætter nok af dem op på en lang række så har man en historie. Nej, sådan fungerer det ikke.

Derfor foregår det meste desværre på samme fortællemæssige niveau som en pixi-bog, hvor man ser billedet af en bold ledsaget af teksten: ’Her er en bold’.

Intet halløj på 'Badehotellet'

Det er faktisk lidt utroligt (eller måske ligefrem skræmmende), at så trods alt rutinerede kræfter har så lidt føling med det medie, de arbejder med. Når man nu benytter sig af billeder, behøver man jo ikke konsekvent at italesætte alt det vi i forvejen kan se på skærmen. Men man lider åbenbart af en grundangst for at publikum ikke kan tænke selv eller finde ud af at sætte to billeder sammen, så alt hvad der sker på skærmen i ’Badehotellet’, bliver også forklaret i tonstunge replikker eller bovlamme udbrud. Det er lige før, man venter på de der beskrivende skilte, vi kender fra gamle stumfilm.

Her levnes ingen plads til det sigende klip eller en kropslig gestik, der kan antyde, hvad der sker inden i personen. Alt skal skæres ud i brun sovs og tandsmør i så udpræget grad, at man snildt kan følge med i ’Badehotellet’ med lukkede øjne – da billedsiden intet selvstændigt har at bidrage med. Ja, måske det ligefrem vil være en fordel. Altså at lukke øjnene undervejs. Det kan næsten kun blive bedre.