'Arvingerne' leverer fuld valuta for licenskronerne

Successerien formår stadig at holde det høje niveau

Gro (Trine Dyrholm) og Signe (Marie Bach Hansen) er måske ikke så forskellige endda, når det kommer til stykket. (Foto: Martin Lehman/DR)
Gro (Trine Dyrholm) og Signe (Marie Bach Hansen) er måske ikke så forskellige endda, når det kommer til stykket. (Foto: Martin Lehman/DR)

'Arvingerne', 6. afsnit. Konceptuerende instruktør: Pernilla August. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Jesper Christensen m.fl., DR1, 2. februar.

’Du er bedre end dem’ udbryder Signes advokat indigneret, da hun foreslår ham en halvhvid løgn i aftenens afsnit af ’Arvingerne’. Men det blev mere end antydet, at det er hun måske ikke, når det kommer til stykket. Hun trak lidt i land igen, men viste ikke desto mindre, at facaden som den pæne, regelrette håndboldpige måske ikke er så skridsikker alligevel.

Emil er stille men sikkert ved at skære den gren sidder på over, Gro er kørt ud på et sidespor (men vi forventer et benhårdt comeback fra Snedronningen) og Frederik er så småt ved at gå i opløsning. Stilstand er ikke noget man opererer med her.

Arvingerne-stjerne: Vi har bragt døden hjem til folk

Og derfor bliver ’Arvingerne’ også her på sjette time ved med at holde seerne fast i en skruestik af spænding. Helt uden brug af bestialske dødsfald, biljagter eller anden form for effekter.

En gruppe mennesker i en række emotionelt udsatte situationer, der presser dem ud i nogle voldsomme reaktioner er alt rigeligt. I hvert fald når det er så godt fortalt, som tilfældet er her.

Arvingerne begynder at vise tænder

De ligner simpelthen rigtige mennesker, og derfor gider vi interessere os for dem uge efter uge. Ja, mange af os kan simpelthen ikke lade være med at ’smugkigge’ på nettet for at finde ud af, hvilke fortrædeligheder der venter i næste afsnit.

Og indtil videre er der intet, der tyder på at tomgangen truer. Tværtimod. Der er i den grad fuld valuta for licenskronerne her. Det er lige så underholdende, som det er tankevækkende. Dansk tv-kunst i verdensklasse.

'Arvingerne' bliver bedre og bedre