Ny Lego-spillefilm er rigtig god... i 15 min.

Den nye Lego-film er rigtig god i 10-15 minutter, hvorefter det går gevaldigt ned ad bakke

Klodset Lego-film ender som standardvare, mener de fleste danske anmeldere. (Foto: AP)
Klodset Lego-film ender som standardvare, mener de fleste danske anmeldere. (Foto: AP)
Følg Underholdning

’Lego Filmen – Et klodset eventyr’ Instr.: Phil Lord og Christopher Miller Danske stemmer: Søren Pilmark, Timm Vladimir, Mille Dinesen m.fl. 100 min. Premiere i 80 biografer.Anmeldere: Klodset Lego-film

Salige Ole Kirk Kristiansen, der stiftede sit berømte legetøjsfirma tilbage i 1932, må roterer et par omgange i graven i dag, hvor der er verdenspremiere på den første Lego biograffilm nogensinde. Måske han endda ville rejse sig op og knytte næven, hvis han fik nys om, hvordan dette amerikansk-australske filmhold har behandlet hans originale flerfarvede univers af plasticklodser.

Megen ’fri fantasi’ og ’original kreativitet’ er der ikke tilbage – allerhøjst et tamt og ordinært eventyr i 3D med et par computeranimerede Lego-figurer i centrum.

’Lego Filmen – Et klodset eventyr’ har en fin og nærmest morsom indledning. Vi er dog ikke mere end 10-15 minutter inde i filmen, hvor efter der går sprællende action i en fortælling om det gode mod onde, som man har set og hørt tusinde gange før.

Tynd morale
Det pauvre mantra for de to instruktører, som i øvrigt også stod bag animationsfilmen ’Det regner med frikadeller’ (2009) er: ’Hurtigt videre!’ – man skulle jo nødig kede de unge forbrugere og deres købestærke forældre.

At filmen ikke har nogen anden pædagogisk morale end, at man ikke må lime sine Lego klodser sammen virker mildest talt sært skuffende, især når man skuler til det svimlende budget, man har haft i ryggen til at lege med.

Der er med garanti flere sjove stunder i at erhverve sig noget af det merchandise, som i øjeblikket bliver pumpet ud i legetøjsbutikkerne i forbindelse med premieren.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind