'Klovn': Det handler kun om penge

Syvende sæson af 'Klovn' bliver til stadighed mere og mere ideforladt og trist affære

Både skuespillerne og vittighederne bliver mere og mere trætte og uoplagte, efterhånden som syvende sæson af 'Klovn' skrider frem. Foto: Per Arnesen/TV2
Både skuespillerne og vittighederne bliver mere og mere trætte og uoplagte, efterhånden som syvende sæson af 'Klovn' skrider frem. Foto: Per Arnesen/TV2
Følg Underholdning
Følg Anmeldelser

'Klovn - tilbage til hverdagen'. Sæson 7, afsnit 6. Instr.: Jesper Rofelt. Manus: Casper Christensen og Frank Hvam. TV2, 17. september

OBS! Ekstra Bladets anmelder har ved en fejl modtaget et link til en forkert afsnit af 'Klovn' fra TV2's presseafdeling. Denne anmeldelse, der blev bragt mandag 17. september, omhandler derfor et senere afsnit og indeholder derfor spoilere.

Ekstra Bladet beklager fejlen.

I sidste uges afsnit af 'Klovn' aflivede man karakteren Pivert i en kummefryser, fordi skuespilleren Jacob Weble ikke længere ønskede at medvirke i serien. Det var måske en beslutning, som resten af holdet også burde have taget.

For efter en udmærket start var vi her til aften vidne til tredje sløje afsnit i træk, hvilket i den grad tyder på, at man er løbet tør for både gejst og ideer. Begge dele må siges at være et problem. For når de ikke engang selv virker som om, at de tror på vittighedernes vitalitet, hvordan skulle vi andre så gøre det?

Ikonisk 'Klovn'-karakter død: Ville ikke mere

Hvis man piller de enkelte jokes fra hinanden, er de måske ikke så meget dårligere, end dem vi har set i tidligere sæsoner - de ligner dem bare til forveksling. Hvor 'Klovn' engang bød på fornyelse inden for den danske komedietradition, så virker de i denne omgang udbrændte, og prøver ikke engang på at udfordre sig selv eller deres publikum. De tror åbenbart, at de kan køre den hjem på rutinen. Det kan de ikke.

Fra det sekund at Frank indledningsvis roder sig ud i, at male 'Mia hvil i fred' på en kop, ved vi jo godt, at det ender med, at Mia ser den kop. Og så er det jo ikke sjovt.

'Klovn': Middelmådigt og mageligt

Det er næsten umuligt ikke at sammenligne med premiereaktuelle 'Ditte & Louise', som jo har lånt en del fra 'Klovn' (der så igen havde lånt ren del fra den amerikanske 'Curb Your Enthusiasm'). Og det er ikke en sammenligning, der falder ud til Frank og Caspers fordel. Hvor Ditte Hansen og Louise Mieritz i den grad har noget på spil, hvilket i den grad giver deres spil og humor nerve og kant, så virker de herrer Hvam og Christensen ikke som om, at det handler om andet end at redde hyren hjem.

Det er selvfølgelig legitimt nok, men når man nu beder andre om at kigge på, mens man udfører sin dont, kunne man så ikke gøre sig bare en smule mere umage?

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+