Anmeldelse: 'Dirty Dancing' er svedig og sexet

Med replikken 'Nobody puts Baby in a corner!' eksploderede salen i går aftes, da der var premiere på danse-musicalen i Tivoli

Mathilde Norholt og Silas Holst danser tæt. Meget tæt. (Foto: Jan Unger)
Mathilde Norholt og Silas Holst danser tæt. Meget tæt. (Foto: Jan Unger)

 

Tivolis Koncertsal: Dirty Dancing. Iscenesættelse: Anders Albien. Premiere d. 26. februar 2015. Fra 8. maj i Musikhuset Aarhus.

Lad mig sige det straks:

Hvis du ikke bryder dig om at se på dans, så er 'Dirty Dancing' slet ikke noget for dig. Men det antyder titlen nok allerede.

Der bliver danset sindssygt meget, og der bliver danset tæt. Hvis de dansede meget tættere, risikerede de såmænd at få børn af det.

Svedig og sexet er musicalen.

Vi følger pigen Baby (Mathilde Norholt), som med sin familie tilbringer sommeren på et fornemt feriested. Der møder hun danselæreren Johnny (Silas Holst) og hans venner, og hendes verden forandrer sig.

Det er en historie om klasseskel og kærlighed. Om tab af uskyld og om at blive voksen.

Silas og Karina overrasker som skuespillere i Dirty Dancing

Jubel
Musicalen bygger på kultfilmen fra 1987 af samme navn. Jeg har lige genset filmen, og min ledsager hævder, at hun har set den mere end 50 gange, så jeg kan med en vis vægt sige, at musicalen kun meget lidt afviger fra det filmiske forlæg. I første akt mest ved at der er et overflødigt og fadt indslag om Martin Luther King, hvor ensemblet ikke kun synger 'This Land is Your Land', men Herren hjælpe mig også 'We Shall Overcome'.

Det var ved at tage emaljen af mine tænder.

Første akt er lidt lang tid om at komme i gang, fordi alle personerne skal introduceres og deres indbyrdes relationer forklares, men tempoet stiger i anden akt frem mod den fejende flotte finale og Johnnys berømte replik:

– Nobody puts Baby in a corner!

Her eksploderede salen i jubel, så vi var nok ikke alene om at have set filmen før.

'Vild med dans'-stjerner i fræk dans

Bastskørt
Silas Holst brager endnu engang igennem. Danse har han jo kunnet hele tiden, men for hver rolle vokser han som skuespiller, og han udstråler fint den blanding af arrogance og sårbarhed, som karakteriserer Johnny.

Tilsvarende er Mathilde Norholt inderligt troværdig i Babys forvandling fra den lille, lidt klodsede pige til den sexede og handlekraftige danserinde.

Karina Frimodt får som Johnnys veninde Penny debut som skuespiller. Det går godt nok, mens hun er fremragende som danser.

Og Laura Drasbæk står for det komiske højdepunkt, når hun iført bastskørt, blomsterkrans og overdreven gestik fremfører sin særprægede sang 'Hula Hana'.

Der er i det hele taget vældig meget at glæde sig over i Dirty Dancing.

Tivolis Koncertsal: Dirty Dancing. Iscenesættelse: Anders Albien. Korografi: Tim Zimmermann. Kapelmester: Joakim Pedersen. Medvirkende: Silas Holst, Mathilde Norholt, Karina Frimodt, Laura Drasbæk m.fl. Fra 8. maj i Musikhuset Aarhus.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær