Intet halløj på 'Badehotellet'

TV2’s nye seriesatsning er bedaget, kedelig og ubehjælpsomt skruet sammen

Persongalleriet i 'Badehotellet' er sammensat af sterotyper, klicheer og dårlige ideer..(Foto: TV2)
Persongalleriet i 'Badehotellet' er sammensat af sterotyper, klicheer og dårlige ideer..(Foto: TV2)
Følg Underholdning
Følg Anmeldelser

'Badehotellet'. Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber. Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Medv.: Rosalinde Mynster, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen, Lars Ranthe m.fl. TV2, 30. januar.

TV2 har haft mere end svært med at hamle op med konkurrenten DR på serie-planet, både hvad angår seertal og kunstnerisk niveau. Og hvis første afsnit er noget at gå efter – og det er det nok – så bliver det heller ikke ’Badehotellet’, der kommer til at ændre det styrkeforhold.

For der er gudhjælpemig ikke meget halløj på badehotellet, der snegler sig af sted som en lang, regnfuld sommereftermiddag. Og efterlader en med samme frustrerede rastløshed i kroppen. Ja, man undres faktisk over, at det i det herrens år 2013 er muligt at lave en moderne tv-serie, som er så klodset og udramatisk skruet sammen, uden at nogen har trukket i nødbremsen undervejs.

'Krøniken'-forfattere bag TV2s nye storsatsning

Højdepunktet af spænding undervejs var, da der manglede æg til morgenmaden! Men det problem blev selvfølgelig løst i en fart, så alle kunne ånde lettet op og hoppe videre til næste kliche. Har man set traileren, behøver man ikke se mere. For nej, det bliver ikke bedre. Tværtimod.

’Badehotellet’ er kreeret af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, der tidligere har stået bag ’Krøniken’ og ’Lykke’, men siden er blevet vraget af DR. Hvad man sådan set godt kan forstå, hvis det, de har præsenteret dem for, har været på niveau med dette manuskriptmæssige makværk.

Vi befinder os, som titlen indikerer, på et badehotel på Vestkysten i slutningen af 1920’erne med den 18-årige stuepige Fie (Rosalinde Mynster) som omdrejningspunkt. Og tanken bag har sikkert været at lave et miniportræt af datidens Danmark på sådan en ’Herskab og tjenestefolk’-lignende måde.

Ole Thestrup: Jeg er en gammel gris

Desværre hæver ingen af karaktererne sig over stereotyperne – fabrikant Frigh (Bjarne Henriksen), kontorchef Aurland (Peter Hesse Overgaard), skuespiller Weyse (Jens Jacob Tychsen), grosserer Madsen (Lars Ranthe) og den koleriske hotelejer Andersen (Ole Thestrup) m.fl. – ligner alle noget, der er plukket fra en dårlig folkekomedie fra 1950’erne. De vælter rundt i et Morten Korch-landskab med replikker så stive som saltstøtter og pointer, der falder til jorden som smadret porcelæn.

Den konceptuerende instruktør Fabian Wullenweber kan selvfølgelig ikke stille meget op over for den hjælpeløse tekst, han er blevet udstyret med, men kunne måske have fået materialet til at løfte sig blot en anelse med lidt mere flair og elegance i udførelsen. ’Badehotellet’ ligner i tempo og timing simpelt hen noget fra før farvefjernsynets barndom.

Klodsede Rosalinde skal huske at neje

Det er i bund og grund utroligt, at så mange kompetente og rutinerede kræfter kan komme op med noget, der er så tyndt, som det er tilfældet her. Selv stortalentet Rosalinde Mynster vralter forvildet og fortabt rundt mellem flosklerne og den tommetykke, teaterjyske accent.

Det kan godt blive en meget lang sommerferie, det her. Og DR skal falde meget igennem, hvis deres aktuelle satsning ’Arvingerne’, der har premiere 1. januar, ikke viser sig at være markant bedre. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at det bliver værre. Selv ’Landsbyen’ er det rene dynamit i sammenligning

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+