Annonce:
Annonce:

Arvingerne begynder at vise tænder

Tingene begynder for alvor at spidse til i femte afsnit af 'Arvingerne'

Gro (Trine Dyrholm) må tage skrappe midler i brug i 'Arvingerne'. (Foto: Martin Lehmann / DR)
Gro (Trine Dyrholm) må tage skrappe midler i brug i 'Arvingerne'. (Foto: Martin Lehmann / DR)
Annonce:
Følg Underholdning

'Arvingerne', 5. afsnit. Konceptuerende instruktør: Pernilla August. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Jesper Christensen m.fl., DR1. 26. januar.

’Vi er vel stadig en slags familie?’ spørger Signe (måske en anelse godtroende) sine halvsøskende om ved den på sikkert flere planer afsluttende samtale i slutningen af femte afsnit af ’Arvingerne’. Hvortil storbror Frederik med vanlig klarhed og kynisme svarer ’Nej’. Så er dét lige som sat på plads.

De mange konflikter, der mere eller mindre tydeligt har ligget og ulmet undervejs i serien, brød her for alvor ud i lys lue, og man har stærkt på fornemmelsen, at vi nu er nået til et afgørende vendepunkt, hvor der ikke længere er nogen vej tilbage. Hvor en såkaldt mindelig løsning på stridighederne ikke længere er mulig.

'Arvingerne' bliver bedre og bedre

Annonce:

Den pengetrængende Emil fik også lige overskredet en grænse, da han kneppede Frederiks forsømte kone, lige som det sikkert også varer et par dage, før Gro taler med sin far igen. Eller Signe med sin stedse mere maniske plejemor for den sags skyld. Ak ja, de kære familier. Hvad skal man med fjender, når man har den slags slægtninge?

’Arvingerne’ har med andre ord stadig godt fat i struben på sit publikum, men det var også afsnitter, hvor den første falske tone sneg sig ind. Som den russiske forfatter Tjekhov engang skal have sagt, så præsenterer man ikke en pistol i en fortælling, medmindre den efterfølgende skal bruges til noget.

'Arvingerne' holder stadig et tårnhøjt niveau

Det var præcist, hvad jeg tænkte da Veronikas urne dukkede op, og da Signe så siden stiller den på en trappe, ved man jo godt, at den er der en eller anden, der før eller siden skal have i hovedet. Og det blev så Frederik på bedste slapstick-facon. ’Arvingerne’ har ellers holdt sig for god til den slags fjollede og lidt for tunge symbolske indslag, men der er så meget andet, som fungerer fremragende, at man gerne ser gennem fingrene med en enkelt manuskriptmæssig smutter eller to.

Annonce:

Jeg har på fornemmelsen, at den indtil videre lidt vage Signe for alvor træder i karakter i de kommende afsnit, og det ikke kun er barneplanerne, der er sat på hold, men hele selvforståelsen som den flinke håndboldpige. Vi får se.

Der er i hvert fald intet, der tyder på, at ’Arvingerne’ har spillet ud med sin sidste intrige. Tværtimod. Måske Veronika lige frem vender tilbage fra de døde? Om ikke andet så i overført betydning…

Kirsten Olesen i Arvingerne: Hendes hårdeste rolle

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: