Annonce:
Annonce:

Flyv ad helvede til, Mary Poppins

Succesen fra London og Broadway indeholder én lang, kedelig sang, der gentages til hudløshed

Charlotte Guldberg synger pænt og nydeligt som Mary Poppins, men forestillingen er en støvet omgang, der ikke flytter sig en meter i tre timer. (Foto: Jonas Lodahl)
Charlotte Guldberg synger pænt og nydeligt som Mary Poppins, men forestillingen er en støvet omgang, der ikke flytter sig en meter i tre timer. (Foto: Jonas Lodahl)
Annonce:
Følg Underholdning

'Mary Poppins' Det Ny Teater Med: Charlotte Guldberg, Kristian Studsgaard, Morten Staugaard, Christiane Gjellerup Koch, Marianne Mortensen. Instr. og koreografi: Lisa Kent. Musikalsk ledelse: Per Engström

’Mary Poppins’ bliver serveret som den store musical-succes fra London og Broadway. Havde de dog bare beholdt den der.

Det er og bliver gang en gang støvet pladderhumanisme, der ikke flytter sig en meter i de tre timer, den varer. Så længe må vi vente på, at aftenens stjerne, Charlotte Guldberg som nanny Mary Poppins, endelig får slået paraplyen ud og som en anden marcipangris flyver hen over publikum og ud ad døren på Det Ny Teaters øverste balkon ved hjælp af moderne teknik. Jovist synger hun da pænt og nydeligt.

Kendte gik i pausen
Publikum er ved at klappe det hele sønder og sammen. Endelig skete der dog et eller andet! Men det er de tre timers slidsom vej igennem den gradbøjede ligegyldighed ikke værd. Musicalen rummer groft sagt én lang, kedelig sang, der gentages til hudløshed hele vejen igennem.

Da der endelig spædes op med skorstensfejernes afdansningsbal, kan de slet ikke holde op igen. Forestillingen kunne med held forkortes ned til et kvarter.

Mærsk Mc-Kinney-Møller og dame, Klaus Pagh og hustru og flere andre valgte den helt rigtige løsning: De gik i pausen, men der havde de også set mere end rigeligt af, hvad der var at se – og så slap hr. Møller for at høre sangen, der indeholdt hans nok så kendte refræn om rettidig omhu. Det viste han ved at gå og ikke spilde tiden yderligere.

’Mary Poppins’ startede som Disney-film i 1964 med den intet-kønnede Julie Andrews i stjernerollen.

Hun fik både Golden Globe og Oscar for sin indsats i den rædselsfulde film. Derfor var det med alle forhåbninger om at se nyt lys, jeg kastede mig over teaterversionen med alle sluser åbne. Desværre. Det blev en slem skuffelse!

Det er Mary Poppins, der skal redde stumperne for det dødssyge, engelske 1900-tals-ægtepar, bankmanden George (Morten Staugaard) og hans kone, eksskuespilleren Winifred (Christiane Gellerup Koch), og deres to forkælede møgunger Mira Andrea Balloi og Simon Ulvsgaard. Og det gør hun selvfølgelig.

Stakkels børn
Uophørligt lyder den fuldstændig tåbelige sang om, at ’alt kan lade sig gøre, hvis blot du prøver’. Og endnu værre: ’Det hjælper med lidt sukker på skeen’ – så ryger den ildesmagende levertran lettere ned! Det er da børneopdragelse, der går nye veje!

Det hævdes at være en forestilling for børn. Stakkels børn, hvis de skal slæbes ind og kede sig til den.

Der var flere med til premieren i aftes, og jeg må retfærdigvis sige, at jeg ikke så en eneste af dem falde i søvn. Hvor velopdragent. ’Mary Poppins’ er ingen nydelse. Det er hærværk. Banaliteterne står i kø til kvalmepunktet, så for min skyld kan ’Mary Poppins’ flyve ad helvede til.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: