Sommer: En familie i opløsning

Næstsidste afsnit af DR-serien var uengageret og en halvkedelig omvej til den store finale på søndag, mener Ekstra Bladets anmelder

Kasper (Thomas Levin) og Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) har forskellige opfattelser af mange ting. (Foto: Thomas Marrot)
Kasper (Thomas Levin) og Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) har forskellige opfattelser af mange ting. (Foto: Thomas Marrot)

'Sommer'. 9. afsnit, 2. sæson

Efter aftenens visit hos familien Sommer er der kun ét afsnit tilbage af serien.

Den store finale venter lige om hjørnet, og det bliver forhåbentlig et brag af en afslutning på den vellykkede DR-delikatesse.

Men forinden skulle vi altså trækkes igennem et uengagerende afsnit, hvor alt synes at være i opløsning.

Anna taler ikke med Adam, men vil have barnet alene; Sophia vil heller ikke snakke med Adam, og til sidst tænker han på at tage til Grønland for at komme væk fra det hele.

Halvkedelig omvej
Christian kan ikke rigtig enes med sin plejer; Mille dukker ikke op til sin mors urne-nedsættelse, fordi hun sover en brandert ud, og det gør ikke ligefrem spændingerne mellem hende og Jacob mindre. Oven i det er Kasper og Lærke ikke helt enige om, hvad der skal ske med især Lærkes fremtid.

Alt er i opløsning. Endda Sophia, der ellers har været det faste anker i familiens livs-orkan, vil flytte fra huset, borgen, der har dannet ramme om det ene interne slag efter det andet. At Adam og Anna til sidst i afsnittet bliver forældre virker ikke engang forsonende.

Det er forståelig dramaturgi at holde publikum hen i spænding, som helt til næste søndag må spørge sig selv 'hvordan skal det hele dog ende?'

Men det var en halvkedelig omvej til den sidste dag med sommersol.