En brølende succes

Nicolas Bro bærer moderniseret 'Hamlet'. Det mener Ekstra Bladets anmelder, som kvitterer med fem stjerner

Der er stor ros til Nicolas Bro i rollen som den moderne Hamlet. (Foto: Casper Sejrsen)
Der er stor ros til Nicolas Bro i rollen som den moderne Hamlet. (Foto: Casper Sejrsen)
Hamlet. Skuespilhuset. Medv.: Nicolas Bro, Carsten Bjørnlund, Benedikte Hansen, Jesper Asholt, Helle Fagralid m.fl.

En halv time før starten på 'århundredets begivenhed' kom Nicolas Bro, 35, sløvt slentrende gennem foyerens fine folk i krøllet habit med langt, fedtet hår, en dåsebajer i hånden og flere af slagsen i en plasticpose. Han lignede en ottedages brandert på fordampningsstadiet, inden han smed sig på en stol og gramsede på en smuk, grøn pige.

Pinligt, eller hvad? Ku’ det være Hamlet druknet i rollen? Lettere mystificeret fik publikum møvet sig på plads sammen med Margrethe, Henrik, Frederik og Mary. Fint skulle det være.

Stats- og kulturministeren fik sammen med teaterchefen fyret de forudsigelige åbningstaler af, inden Bro vraltede ind og brutalt væltede talerstolen: At være eller ikke, sådan er det ... Det er tanken, der giver vor trængsel et alt, alt for langt liv!

Sin tids Ekstra Blad
Sådan har vi aldrig fået 'Hamlet' før: Et intimt 'dokumentardrama', der foldede sig ud i takt med tre timers demonstration af det nye skuespilhus' formåen.

Shakespeare ville næppe have tabt manganfyldningerne. Han var sin tids Ekstra Blad, der satte utvetydige ord på sine afsløringer af magtmisbrug, hykleri, bedrag og korruption.

Små mænd tænker med røven og skider ud af munden , brøler bulldozeren.

Det havde været fedt med et originalt, nyt dansk drama af evighedens format. Når fantasien åbenbart ikke har rakt til det, er valget nærliggende: Vi tager sgu 'bare' verdens bedste skuespil og fikser det lidt op, og så går det nok.

Pudsig Horatio
Gu' gør det så – af den enkle grund, at Nicolas Bro er aldeles fremragende og på toppen af sit talents Mount Everest. Det brøl af befrielse, der fulgte forløsningen efter sidste tæppefald, illustrerede, hvordan hans jordskælvsagtige galskab deler sjæl og krop med en sart, ydmyg blufærdighed.

Hvornår har man sidst set en Hamlet, der ikke var høj og slank? Bro bærer forestillingen og den dødelige forelskelse i Helle Fagralids smukke, magnetiske Ofelia – opmuntret af en pudsig svensk Horatio-kanin, Shanti Roney.

En halv times opstramning havde været fint. De fem stjerner går ubeskåret til Nicolas Bro.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt