Annonce:
Annonce:

Retro-banden for fuld udblæsning

Man bliver ’snydt’ med maner og sjove indfald i jubilæumssangen for Olsen Banden, og Maria Lucia og Amin hitter

Egon Olsen med de velkendte gummihandsker.(Foto: Robin Skjoldborg
Egon Olsen med de velkendte gummihandsker.(Foto: Robin Skjoldborg
Annonce:
Følg Underholdning
Nogen ny, stor, skelsættende musical? Næh, men som festsang i anledning af Olsen Bandens 40 års jubilæum går den sjovt ind. Den skidesprællende, social-psykologiske, historiske småborgerlighed slår veloplagt igennem – også i form af product placement, som det vist hedder, når sponsorvarerne står i stabler, så skuespillerne knap kan komme til!

Ideen med Kirsten Lehfeldt som Egon er genial, for hvem sku’ ellers ku’ ku’, spørger man bagefter? Energiske Søren Østergaard gør Benny til endnu mere badutspringer, og Amin Jensen som Kjeld rammer Poul Bundgaard rent.

Det kniber en smule for Lena Maria Christensens Yvonne. Hun gør alt det rigtige, men mangler det sidste nøk i den gennemslagskraft, der skal gøre det omvandrende eksempel på distriktspsykiatriens fallit overbevisende. Yvonne bliver så afgørende, fordi forfatter Anders Thomas Jensen tydeligvis er vild med hende.

Maria et hit
Heldigvis er Jensen ikke forfaldet til at iklæde Egon nymoralsk nikotinplaster, Benny i længere bukseben og sende Kjeld på kur hos vægtvogterne. Han bliver for det meste i Olsen-universet med en skrøne om den russiske juvels vej til Danmark under et Putin-besøg. Banden vil stjæle Katharinas den Førstes bryllupsgave, der er ’undervurderet’ til 100 millioner kr. Det uheldige er, at den russiske mafia har fået samme idé.

Omdrejningspunktet bliver derfor en meget smuk, sej Anastasia, som Maria Lucia Heiberg Rosenberg gør til et hit. Hun er forestillingens bedste stemme, når hun inciterende kærligt synger om mor ’Babushka’, og Børge forelsket følger op med ’Ingen Stjerne Lyser’ og ’From Russia With Love’. Hold fortsat lige så meget øre som øje med hende.

Det andet hit er Kjelds sang ’Yvonne, jeg ser dig i mine drømme’, som Amin Jensen synger, så enhver kvinde må skælve!

Velfungerende fix
Producenten Jesper Winge Leisner med fortid i Rocazino og reklamebranchen står bag sangene – og igen sammen med instruktøren Peter Langdal. De lavede også ’Den eneste Ene’.

Siden har Langdal lavet Matador-musical med noget mindre held, end han nu slipper fra det nye, godartede ’nasseri’ på Balling/Bahs’ folkelighed.

Det var ikke Olsen Banden, der løb med filmstøtten for 40 år siden og frem, men den stjal til gengæld den danske folkesjæl og dopede den til afhængighed.

Det er nærliggende, men også krævende at lokke med et nyt, musicalfortyndet fix, men hvad der kan mangle af varme og charme, får vi i sjove indfald og velvirkende koreografisk opfindsomhed, flot lys og en velfungerende scenografisk klip-klap-løsning.

Det er ikke teaterhistorie – det er en underholdende forbrydelse! Fint nok at blive ’snydt’ lidt, for hvornår har Egon måske sidst haft en plan, der lykkedes?
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: