Okmans dom: For lidt overlevelseskamp over Robinson

Burgere og Sommersby hører ikke hjemme på en øde ø. Deltagerne bliver for mætte og glade, mener Ditte Okman

De fester igen i Robinson Ekspeditionen, men der er ikke meget fest over aftenens afsnit, mener Ditte Okman.(Foto: Claus Bjørn Larsen)
De fester igen i Robinson Ekspeditionen, men der er ikke meget fest over aftenens afsnit, mener Ditte Okman.(Foto: Claus Bjørn Larsen)

Robinson Ekspeditionen 2013, 8 program 4. november

For omkring ti år siden viste TV2 serien 'Livet er fedt'. En slags doku-soap med Marianne Klüver, Line Laursen, Allan Petersen, ikke mindst Merethe Kasten og alle de andre livsfarligt overvægtige, der var på Ubberup Højskole for at tage kampen op mod kiloene, mens Ole Kolster filmede og interviewede de håbefulde slankeelever.

Cirka en gang hvert tredje år følger en avis op på, hvordan det er gået deltagerne, og statistisk set er det jo ikke overraskende, at de alle er tykke igen, lige med undtagelse af Line. Selv Merethe, som fik en mavesæksoperation, er igen kommet op på en overvægt.

Okmans Robinson-dom: Jeg keder mig

Det må være noget nær det sværeste i hele verden at tabe sig. Selv magter jeg ikke engang mine ekstra få graviditetskilo.

For der er tilsyneladende kun to måder, man slanke sig på – det er i 'Vild med dans' og 'Robinson'.

I 8. afsnit af Robinson bliver deltagerne vejet på 20. dagen, og det viser sig endnu engang, at ris og vand ikke er så ringe en slankekur. Det kunne Ubberup Højskole måske lære noget af. Jeg tænker, om ikke TV3 skulle tage fat i Ole Kolster og lave en spin off på den dengang meget populære serie om de overvægtige. Man kunne sende en række ukendte tykke deltagere ud på en øde og følge den ret effektive proces. Christian Bitz go home.

Okmans dom: Anti-klimaks i Robinson

I mandagens afsnit var seerne vidende til noget utroligt.Deltagerne skulle dele sig op i hold på to, og da Patrick og Due endte i samme gruppe, var slaget tabt. Ja, det TROEDE vi da.

Men de to måske mest kvabsede, hvis man kan kalde dem det, endte meget overaskende med at løbe med førstepladsen i en konkurrence, der om noget krævede udholdenhed og nogenlunde fysisk form. Så kunne de to brune fyre, Mikkel og Marttin, pakke sammen, mens Patrick og Due med deres ny vundne selvtillid svansede rundt på stranden med immunitet.

Ditte Okman: Rikke var den oplagte taber

Faktisk blev der i ren lykke udvekslet flere ømme mundkys, og når nu ikke romancen mellem Sara og Camilla udviklede sig til lesbisk lykke, men forblev en fnisende snak om bryster i vandkanten, kan det jo være, at Dues skilsmisse og Patricks kærlighed til Due udvikler sig til endnu en skilsmisse. Jeg ville i hvert fald vogte mig, hvis jeg var Patricks kone.

Nå, men derudover var der ikke meget fest over afsnittet. Lige bortset fra, at deltagerne endnu engang holdt fest med øl og burgere, Snickers og Mars-bars, pommes frites, Ga-Jol og pis og lort.

Det er ikke fordi, jeg ikke under dem al den luksus og Sommersby, de kan hælde i sig. Men det ødelægger programmet - på flere planer. Først og fremmest er det ulogisk at fråde burgere og Sommersby på en øde ø. For det andet bliver humøret ganske enkelt for højt. Presset letter på deltagerne, og konkurrence-genet bliver glemt.

Deltagerne får bare mere energi, bliver nyforelskede og ævler om at 'leve i nuet'.

Aftenens afsnit var så endda så fuldt af kærlighed, at man havde valgt underlægningsmusik, der var en Disney-musical værdig.

Camilla røg hjem – hvorfor man ikke lagde alle stemmer på Tammaro, er svært at vurdere. Men afsnit 8 beviste med tydelighedt, at alt afhænger af øjet, der ser. For af en eller anden grund har Marttin og Backer fået iscenesat sig selv som både stærke og værdige vindere. På trods af, at ingen af dem har bevist hverken mere eller mindre end f.eks. Due. Statistisk set har de begge klaret sig elendigt og er som regel havnet på sidste eller næstsidste plads i enhver kappestrid og dyst.

Synes du også, der er for meget fest og for lidt overlevelseskamp over 'Robinson'? Deltag i debatten neden under.