Okmans dom: Så blev Robinson endelig klamt

Det ulækre ædegilde var et forudsigeligt, men tilfredsstillende indslag, mener Ditte Okman om aftenens højdepunkt i 'Robonson Ekspeditionen'

Marttin skal her igang med at æde orme og fiskeindvolde, men det var altså Due og Tammaro, der var bedst til at æde de klamme ting.(Foto: TV3)
Marttin skal her igang med at æde orme og fiskeindvolde, men det var altså Due og Tammaro, der var bedst til at æde de klamme ting.(Foto: TV3)

Robinson mandag 18. november

Så nåede vi til 10. afsnit af 'Robinson' - og det var det obligatoriske afsnit, hvor deltagerne skulle spise klamme orme og fiskeindvolde, mens både de og ikke mindst seerne var ved at brække sig.

Okmans dom: Kvinderne har taget magten

Et på mange måder forudsigeligt – og alligevel tilfredsstillende - indslag. Ikke kun på grund af genkendelsens glæde, men også fordi deltagerne blev presset. Og presses skal de da. Helt derud, hvor det bliver ydmygende.

Ditte Okman er yderst tilfreds med aftenens afsnit af Robinson, især de mere klamme indslag i programmet.(Foto: Claus Bjørn Larsen)
Ditte Okman er yderst tilfreds med aftenens afsnit af Robinson, især de mere klamme indslag i programmet.(Foto: Claus Bjørn Larsen)

For nogle år tilbage blev deltagerne frataget al deres tøj og skulle løbe om kap nøgne. Så vidt jeg husker, var det den første dyst - og guddødemig om ikke de gjorde det!

Det skal være uvist, om argumentet for den kontroversielle dyst var præmien på den halve million kroner, om det var 'den ultimative oplevelse', som deltagerne alle år ævler om er drivkraften bag tilmeldingen - eller om de simpelthen blev presset til det. Men siden Jeppe Juul stoppede på produktionen, har der været skruet gevaldigt ned for den slags gale-lege.

Okmans dom: For lidt overlevelseskamp over Robinson

Heldigvis ikke i aftenens afsnit, hvor Tammaro og Due åd, til Tammaro stod med hovedet mellem benene, og Due blev fredet. Igen må jeg erkende, at Duen har vist sig noget mere vedholdende, end jeg lige havde ham mistænkt for at være.

Men det var også afsnittet, hvor det blev 'drengene mod pigerne', og hvorfor egentlig det? Jo, man kan holde lange taler om ligestilling og arrangere ambitiøse konferencer om kvindekvoter i bestyrelser. Naturen går sin gang – også i 'Robinson'. Derfor teamer deltagerne altid op efter noget så forudsigeligt som køn.

Faktisk viser det sig i denne sæson, at kvinderne slet ikke behøver nogle skåltaler om ligestilling. De kan så udmærket selv – som kvinder har kunnet til alle tider.

For det er egentlig Backer, der opfører sig som den største kælling, når han tager alting så hysterisk personligt og forlanger troskab, loyalitet og forklaringer på alting fra de andre deltagere. Det er næsten som om han ikke har fattet, at det er et spil - kun når han selv spiller.

Okmans Robinson-dom: Jeg keder mig

Den ultimative 'man love' mellem Backer og Marttin forbliver uforløst, selv efter otte kilo kage og utrolig mange svedige kram. Jeg er så skuffet. De to værste cockteasere i historien. Så kom dog i gang!

I stedet for at snakke så meget lort og overbevise hinanden om, at de som de eneste har fortjent sejren og retfærdiggøre det med, at de har været sultne siden dag to (?), skulle de til at åbne øjnene og spille mindre selvtilstrækkeligt og selvretfærdigt. Det er ikke nok at sidde og puste sig op overfor hinanden i junglen, mens man giver hinanden ret.

Okmans dom: Anti-klimaks i Robinson

Et faktum, der kom en kende for sent for Backer, som blev hældt ud af Tammaro. Hun var ikke så dum, at hun dansede drengedans og satte eget liv på spil for den småfornærmede Backer. Til stor ærgrelse for Marttin.

Romancen mellem de to er nemlig slut. Og selv om seerne ikke har set mere end et broderbånd, har Patrick gennemskuet dem; For selvfølgelig sad de to brune drenge ikke bare og lagde to-mandsstrategi. Nej. De suttede den af på hinanden, proklamerede han overfor resten af det grinende hold, mens han tog hånden op til munden og stak tungen ud mod indersiden af sin kind.

Hvis ikke det var fordi, Jeppe på alle måder skulle vinde Robinson 2013 (han er både den sødeste og stærkeste), så skulle det være Patrick. For hans indædte kamp mod Dovne Robert og ikke mindst for sine groteske udmeldinger om sandheden.

Fire stjerner.

En for det klamme ædegilde.

En for Tammaros stålfasthed.

En for Patricks ligefremhed.

En for at Backer røg ud.

Ditte Okman: Rikke var den oplagte taber