Forførende og sexet teater

I modsætning til 'Fifty Shades of Grey' leverer Østre Gasværk varen

Casper Crump og Mille Lehfeldt viser hud på scenen. (Fotos: Robin Skjoldborg)
Casper Crump og Mille Lehfeldt viser hud på scenen. (Fotos: Robin Skjoldborg)

Østre Gasværk Teater: 'Venus in Fur', Instruktion: Jacob Schjødt. Med Mille Lehfeldt og Casper Crump. Til 29. marts.

Mille Lehfeldt fræk og forførende

Man må jo beundre Østre Gasværks sans for timing. ’Fifty Shades of Grey’ har netop haft premiere, hele Danmark taler om smæk i måsen, og i går var der så premiere på ’Venus in Fur’, som bygger på en absolut klassiker i genren.

I 1870 udkom romanen ’Venus im Pelz’ af Leopold von Sacher-Masoch. Han lagde navn til masochismen, og så fornemmer man nok, hvor vi er på vej hen.

I stykket skal Mille Lehfeldt som skuespilleren Vanda til audition hos instruktøren Thomas (Casper Crump), som er ved at sætte et skuespil op, der bygger på ’Venus i pels’. Hun kommer for sent, han er ved at pakke sammen, og hun må nærmest trygle om at få lov til at vise sin talenter, om jeg så må sige.

 

Herskerinde
Men hurtigt ændres magtfordelingen. Mens de hopper ind og ud af stykkets roller, bliver den svage til den stærke. Han må underkaste sig hendes overvældende sensualitet.

Eller måske alligevel ikke. Måske er herskerinden i virkeligheden den svage, fordi han tvinger hende ind i rollen som undertrykker.

Ja, det lyder nok lidt langhåret, men sådan er det nu ikke. Der er gang i den i samtlige de 90 minutter stykket varer, og de både kvikke og morsomme replikker fyger hen over scenen.

 

Det hele i munden
Mille Lehfeldts kostume er aldeles klædeligt, og begge skuespillere er overbevisende i både triumf og nedværdigelse. Dette kammerspil er naturligvis ikke egnet til Gasværkets store scene, så stykket er sat op i foyeren, hvor der kun er plads til et par hundrede tilskuere med gasværket rå mure som stemningsfuldt bagtæppe.

Blot kunne jeg have ønsket lidt mere kropslighed. De har det hele i munden – og før du danner dig forkerte billeder, skal jeg understrege, at jeg taler om dialogen.

Men både forførende og sexet er det.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby