Forloren hygge i 'Badehotellet': Det kan kun gå fremad

Der er tegn på store forandringer i 'Badehotellet'

Edith og resten af personalet på 'Badehotellet' er ved at finde nye pladser i tilværelsen. Foto: TV2
Edith og resten af personalet på 'Badehotellet' er ved at finde nye pladser i tilværelsen. Foto: TV2

'Badehotellet - sæson 5'. Afsnit 4. Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Konceptuerende instr.: Fabian Wullenweber. TV2, 5. marts.

Halvvejs gennem 'Badehotellet' - hvis DET skulle være en trøst

'Badehotellet' har cirka lige så mange seere som søndagens to store tv-serier 'Liberty' og 'Greyzone' har tilsammen, så det er svært at forestille sig, at TV2 lukker den butik lige med det samme.

Men alligevel er der tegn på en form for opbrud, her hvor sæson fem blot er et par afsnit fra finalen. Måske er det derfor, der også kommet en smule kød på karaktererne, selv om man stadig har det på samme måde som Molin: 'Engang i mellem tvivler jeg på, om gæsterne er rigtige mennesker'.

Forfatterne bag 'Badehotellet': Så meget tjener de

Men tilbage til opbruddet. Personalet er stort set ved at være opløst. Molly er næsten skrevet ud af fortællingen, Martha taget hjem for at passe sin syge mor, Edith bliver nok snart forlovet og Otilia skal være skolelærer. Og kunne man ikke forestille sig, at Fie og Morten slår pjalterne sammen og adopterer Anes barn?

Alice er også ved at tø op overfor sin utro fabrikant, Weyse viser sig at rumme en form for ansvarlighed, så ægteparret Aurlands lille 'ordning' holder måske ikke helt i længden og lur mig, om grev Ditmar ikke bliver nødt til vedkende sig sin seksualitet, når hovedpinen letter. Sæsonens absolutte højdepunkt, Alma Molin spillet af svenske Lisa Werlinder, tog også langt om længe affære overfor sin pilrådne ægtemand, der næppe kan synke meget lavere, før han drukner helt. 

Håbløse 'Badehotellet': Ikke særlig sjovt - ikke engang ufrivilligt

Ja der blev tilmed sagt noget fornuftigt og rammende denne gang, da Hjalmar kommenterede Mitzis begejstring for udviklingen i sit hjemland med bemærkningen: 'Had til andre befolkningsgrupper forklares med fædrelandskærlighed'. Det minder jo ligefrem om noget, man kender fra den virkelige verden, og kom som et klædeligt besk islæt i den forlorne hygge, der ellers er seriens adelsmærke.

Men måske endnu et tegn på, at 'Badehotellet' er ved at ændre kurs. Altså ikke en afslutning, men en ny begyndelse. Man har da lov til at håbe. Det kan kun gå fremad.