Halvvejs gennem 'Badehotellet' - hvis DET skulle være en trøst

Vi er nu halvvejs gennem femte sæson, hvis det er nogen trøst

Selv på et stillbillede er det ret tydeligt, at troværdighed mangler hos Edward Weyses karakter i 'Badehotellet'. Foto: TV2
Selv på et stillbillede er det ret tydeligt, at troværdighed mangler hos Edward Weyses karakter i 'Badehotellet'. Foto: TV2

'Badehotellet - sæson 5'. Afsnit 3. Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Konceptuerende instr.: Fabian Wullenweber. TV2, 26. februar.

Forfatterne bag 'Badehotellet': Så meget tjener de

Vi er nu nået halvvejs gennem femte sæson af 'Badehotellet' og at sige, at tingene spidser til, vil nok være at stramme den, men Edith har da noget, der ligner en flirt kørende, Otilia afslører litterære interesser og Martha har alvorlige problemer på hjemmefronten. Men på trods af lidt røg i køkkenet kan man være sikker på, at grøntsagerne i Madeirasky kommer på bordet til tiden. Det er jo 'Badehotellet'.

Og søreme om parret Molin ikke tager endnu en overnatning. På trods af, at vi allerede her fik afsløret denne sæsons helt grundlæggende mysterium: Om træet nu var tørt eller ej. Den næste store hemmelighed står Fies søster så for.

Håbløse 'Badehotellet': Ikke særlig sjovt - ikke engang ufrivilligt

Hun er da også en af de få personer som tilsyneladende har gennemgået noget af en udvikling - men det er måske også derfor, at hun er gemt væk i periferien. Det samme gælder den nu så omsorgsfulde fabrikant Frigh, der jo næsten er gået i ren zen. Årsagen bliver da også lige mejslet ud i et par hovedsætninger, så vi ikke behøver tænke mere over det.

Men mon det nu var klogt at overlade sine pengesager til Molin? Spændingen er næsten ulidelig.

Dilettantkomedie: 'Badehotellet' lige så skidt som altid

Ellers er hovedkaraktererne lige så statiske som i fordums 'Huset på Christianshavn' eller lignende fortidslevninger, der tilsyneladende udgør de skabeloner, som gæsterne og personalet på badehotellet er skåret over. Måske ud fra devisen om, at overdrivelse fremmer forståelsen. Men som jeg har været inde på før, så er det nok den enorme afstand mellem nudansk virkelighed og 'Badehotellet' anno dengang, som må være hovedattraktionen for den halvanden million seere, der ser på.

Man kan med sindsro slukke alle mentale funktioner og alligevel følge med. Det er vel også en slags underholdning. Men næste afsnit har den lokkende titel 'Hugormen', så måske er der alligevel en slange i paradis?

Medv.: Rosalind Mynster, Bodil Jørgensen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing m.fl.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.