Annonce:
Annonce:

'Herrens veje' er public service, når det er bedst

'Herrens veje' byder stadig på tv, der både kan og vil noget

Stemningen i præstegården har været bedre på trods af den overfladiske festivitas. Foto: DR/Tine Harden
Stemningen i præstegården har været bedre på trods af den overfladiske festivitas. Foto: DR/Tine Harden
Annonce:
Følg Underholdning

'Herrens veje'. Afsnit 8. Konceptuerende instruktør: Kaspar Munk. Hovedforfatter Adam Price. DR1, 12. november.

Ottende kapitel af 'Herrens veje' havde lidt karakter af et mellemspil eller måske snarere et tilløb inden de store finaleafsnit. Elisabeth overvejer stadig om hun skal vælge den nye spændende kærlighed med norske Liv eller vende tilbage til den gamle trætte og hårdtprøvede af slagen med Johannes, som tydeligvis er ude af stand til at klare sig alene.

Selv om han gør alt hvad kan kan - og det er en hel del - for at skubbe alt og alle fra sig. Det der budskab om næstekærlighed fylder åbenlyst ikke meget i hans version af kristendommen.

Denne gang var det Christian, der fik nådestødet, alt mens et billede af Abraham og Isak tonede frem i baggrunden, så symbolikken i den grad var til at tage og føle på.

'Herrens veje': Elisabeth kryber til korset i trekantsdrama

Annonce:

Seriens hang til ind imellem at tydeliggøre sine pointer i et lidt for bombastisk billedsprog udmøntede sig også i Elisabeths to fødselsdagsarmbånd. Det er dog kun en mindre anke, og når udgangspunktet nu er den protestantiske religion, så er en lignelse eller to vel helt på sin plads.

Jeg er til gengæld stadig ret vild med seriens metafysiske elementer, som denne gang udmøntede sig i den dræbte irakiske kvindes genkomst. Eller er det bare August der hallucinerer, fordi han har droppet sin medicin? Ja, det er den slags spørgsmål, som seeren selv må sidde og rode med. Heldigvis.

'Herrens veje' i oprør med bål og brand

Annonce:

Tjansen som gadepræst på Vesterbro giver i det hele taget August chancen for at leve sine idealistiske idealer ud i dagligdagen, men de sættes på en prøve, da en illegal flygtning og formodet terrorist opsøger ham, og beder ham hjælpe sin syge lillebror. Hvilket August gør i så høj grad, at han ender med gemme ham i sit eget hjem. Det kommer der helt sikkert problemer ud af næste søndag. Hvor vi troligt sætter os foran husalteret igen, og glæder os over, at i hvert fald en del af vores licenspenge går til at lave fjernsyn, der både kan og vil noget. Halleluja.

Medv.: Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Morten Hee Andersen m.fl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: