Annonce:
Annonce:

'Herrens veje' i oprør med bål og brand

Patriarken Johannes angribes fra mange sider, men vakler endnu ikke i troen på egen ufejlbarlighed

Christian (Simon Sears) kæmper en brav, men bestemt ikke overstået kamp, for at komme fri af farens skygge. Foto: Trine Harden/DR
Christian (Simon Sears) kæmper en brav, men bestemt ikke overstået kamp, for at komme fri af farens skygge. Foto: Trine Harden/DR
Annonce:
Følg Underholdning

'Herrens veje'. Afsnit 6. Konceptuerende instruktør: Kaspar Munk. Hovedforfatter Adam Price. DR1, 29. oktober.

Det var (igen) de store opgør med faderen og patriarken, der var på dagsordenen i aftenens afsnit af 'Herrens Veje'. 'Den slags sælger jo godt', som Amira udtrykte det, da hun skulle overbevise Christian om, at de burde udsende hans skriverier. Han har i det hele taget gjort sit problematiske forhold til sin far til en levevej som foredragsholder. Og det bliver spændende at se, om hans munketilværelse holder, nu hvor han har genoptaget kontakten til Amira.

August har det heller ikke for nemt i forhold til faren. Hverken i skikkelse af Johannes eller gud, som i hans optik er to sider af samme sag. Hvilket i høj grad er kernen i problemet. Og lykkepillerne har måske nok fjernet hans syner og mareridt, men desværre også det meste andet. Ikke mindst lysten til Emilie, som så gerne vil have et barn.

'Herrens veje' er tilbage på sporet

Annonce:

Johannes selv har det heller ikke helt uproblematisk. Præstegårdens stab er forståeligt nok ikke helt tilfredse med, at han fyrede Ursula efter at han havde knaldet med hende, og mon ikke han kommer til at fortryde ansættelsen af den mystiske graver, som har fået hendes plads? Det hele kulminerede i en noget animeret påskefrokost, som endte i nærmeste hedenske ritualer - og så tilmed på en langfredag.

Mon det er ondskaben selv, der er rykket ind i præstegården - symboliseret med den summende hveps, der ikke havde helt styr på årstiderne? At Elisabeth reagerer på hans tilbagevenden til ægtesengen med at gå i kanen med den norske violinist, der nok ikke helt tilfældigt hedder Liv, huer ham heller ikke, på trods af hans frihedsidealer. De gælder nok mest ham selv.

Ro på:'Herrens veje' blev næsten for meget af det gode

Den nærmest gammeltestamentelige ('der prædiker det nye, men bebor det gamle') Johannes er dog ikke sådan at vælte af pinden og vakler ikke i troen. I hvert fald ikke på egen ufejlbarlighed. Som da han affejer Christians ubehagelige oplevelse af sin opvækst under despoten med ordene: 'Du har din historie, og jeg har min'. Så blev den dør smækket. Hårdt.

Annonce:

Det er ellers netop det åbne i både tilgangen til personerne og stoffet, der søndag efter søndag gør 'Herrens veje' til et af de ikke overvældende mange  underholdnings-tilbud, der bliver siddende i en længe efter rulleteksterne.

Medv.: Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Morten Hee Andersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: