Annonce:
Annonce:

Huxi Bach: 'Det bliver dyrere og det kommer til at gøre ondt'.

Komikeren og kommentatorens nye soloshow er en skarp og sjov omgang - sangene havde vi dog gerne været foruden

Annonce:
Følg Underholdning

Huxi Bach: 'Ind til benet'. Premiere 5. oktober på Bremen Teater, København. Turnerer over hele landet til 1. februar.

Modsat Rasmus Bjerg og Nikolaj Stokholms seneste one-man shows, der også har haft premiere inden for de seneste par uger, handler Huxi Bachs aktuelle 'Ind til benet' ikke primært om ham selv. Allerede dér er meget vundet. Og når det så endelig gør, som i en lang fortælling om hans møde med sin e-boks efter to års fravær, så er det virkelig morsomt. Og rammende.

Og det gælder i det hel taget forestillingen som helhed. Den 39-årige komiker m.m. er både veltalende og vittig, men bag den charmerende facon gemmer der sig en ægte og smittende harme over tingenes sørgelige forfatning.

Rasmus Bjerg har igen hovedet oppe i egen røv

Annonce:

Det er ikke uden grund, at Huxi Bach er vært i programmet 'Det gode gamle folketing' (hvis titel vist er både ironisk og kærlig ment) på Radio 24syv, og omdrejningspunktet er da også igen dansk politik og de folk, der bedriver den. Eller måske allermest dem der ikke gør det.  Men burde gøre det.

Man kan indvende, at det er en ret billig baggrund at bedrive humor på, da en stor del del af de folkevalgte jo nærmest dagligt selv mere eller mindre frivilligt udleverer sig selv til spot og spe, men derfor kan det jo godt være sjovt. Netop fordi det er sandt. Og fordi Bach med ret enkle (hvilket ikke er det samme som simple) midler og sætninger forstår at sætte de isoleret ret latterlige citater ind i en større sammenhæng. Og så gør det pludselig ondt. Hvilket jo er en god ting. I hvert fald i humor. 

Ligbleg solodebut fra den succesfulde komiker Nikolaj Stokholm

Bach er ikke kræsen hvad partifarve angår, og der bliver delt vitriolbefængte svadaer ud til både højre og venstre, men især Socialdemokratiet - personificeret ved Dan Jørgensen og Henrik Sass Larsen - må stå for veltilrettelagte skud. Så kom der da noget brugbart ud af deres politiske fallit.

Annonce:

Der er simpelthen noget på spil for Huxi Bach. Nemlig vores allesammens fælles fremtid. Eller mangel på samme. Det tilbagevendende omkvæd er: 'Det bliver dyrere og det kommer til at gøre ondt'. Og hermed mener han ikke det næste besøg hos tandlægen, men den mangel på handlekraft (bortset når det kommer til at prygle de allerede mest udsatte) og rettidig omhu, der præger det politiske landskab.

Huxi Bachs satiriske samfundsrevseri er både hvad komisk timing, sprog og indhold angår en udsøgt fornøjelse, selv om (eller måske netop fordi) pointen er, det står ret skidt til med moralen hos i hvert fald både den første, anden og fjerde statsmagt.

Huxi Bach: Liderligheden er din egen

Desværre trækker det lidt ned, at han også - lige som sidst i øvrigt - har valgt at krydre aftenen med en stribe sange, som ganske enkelt ikke er særlig gode. Hverken bedømt som sange, men ej heller som komik, da de - modsat resten - ofte forfalder til det billige grin. Nej, det er ikke sjovt, at Trump handler, som han gør, fordi han har en lille tissemand. Det er bare fjollet.

Annonce:

Og er der noget Bach ellers ikke er, så er det fjollet. Med andre ord, så skulle han måske lige overveje det der med sangskrivningen en ekstra gang. Eller i det mindste gøre sig lige så umage, som han tydeligvis har gjort med resten. Men ellers er der ikke så meget at betænke sig på. En aften du bestemt ikke vil fortryde. Med mindre du sidder i folketinget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: