Kappeklædt klask

Batman tørner sammen med Superman i rodet rabalder

Her kan du se filmens trailer
Følg Underholdning

 

Lad os starte med den gode nyhed: ’Batman v Superman’ er en bedre film end den jammerlige forgænger ’Man of Steel’, der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning.

’Man of Steel’ fortalte Supermans forhistorie rimelig rodet og kulminerede med et grotesk voldsorgie uden lige, som satte nye standarder for, hvor bøvede actionfilm kan være. Superman, der burde være menneskeracens store forbillede, smadrede en hel storby i et misforstået forsøg på redde verden fra en gumpetung kæmpeskurk.

Det absurde er, at ’Batman v Superman’ har præcis samme problem – hele sidste del er ét langt rabalder, hvor man som publikum er bedøvende ligeglad med, hvad dælen der egentlig foregår. Ja, faktisk er flere af actionscenerne så usammenhængende redigeret, at man skal have læst manuskriptet for at kunne følge helt med. Hvis der altså har været sådan et.

Stemningsmættet
Selve etableringen af konflikten mellem supermanden og flagermusmanden er til gengæld dragende, og instruktøren Zack Snyder formår med både billede og lyd at skabe stemningsmættede scenerier i de mere følsomme passager, hvor d’herrer tvivler på både sig selv og alle andre.

Både Ben Affleck og Henry Cavill gør en habil indsats som heltene, der trænger til en familieterapeut. Men birollerne står stærkest – Superman-kæresten Lois Lane spilles især med fin følsomhed af Amy Adams, og nørdede Jesse Eisenberg gør en god gakket figur som rablende Lex Luthor.

Han er dog endnu en karakter, som i det store hele aldrig rigtig bliver foldet ud. Pludselig skal diverse superhelte nemlig introduceres, så filmselskabet kan sikre sig en milliardindkomst også i de kommende år.

Gid de næste gang hyrer én med superkræfter til at skrive manuskriptet

‘Batman v Superman: Dawn of Justice’. Instr.: Zack Snyder. Medv.: Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg. 153 min. Premiere i biografer landet over

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind