Mundbind taler sit helt eget sprog

Enhedslistens Rosa Lund sender stærkt kapitaliske signaler, forsvarsministeren kører camouflage og Mette Frederiksens skiftende bind ligner iscenesatte makrelmadder. Også værnemidler sender politiske statements

Politikernes mundbind

Lige så svært det er at høre, hvad vores politikere mumler under mundbindet, lige så let er det at se signalværdien i at bære et personligt af slagsen.

Lad os indlede med det mest aparte eksempel, hvor Enhedslistens Rosa Lund afslører at hun er et kapitalistisk modedyr i form af en fancy Fendi-maske i silke.

Det italienske modehus er især førende indenfor minkpelse, hvorfor Enhedslisten sender et ekstremt vovet fashion statement til sin veganske vælgerskare, der jo helst kaster rød maling efter dyreplagende Fendi-fans.

Et ægte Fendi-bind koster snildt flere tusind kroner, jeg gætter på at den tidligere BZ’er bærer en billig kopimærkevare. Fremstillet af børnearbejdere i Bangladesh, formodes?

I sin iver efter at beskytte sig mod covid19, lander Rosa Lund et sted mellem pest og kolera.

Vi ved godt at socialister kører i CO2-tung Volvo, bor i prisopskruede andelslejligheder og generelt bærer sine paradokser uden på tøjet, men Rosa bliver med denne signalforfjamskede Fendi-maskerade venstrefløjens svar på Gucci-Helle.

Nu er det jo så egentlig Mette Makrel, der er den nye Helle Thorning, men lad os bare slå fast at statsministeren ikke tøver med at skifte bind, når et nyt pr-stunt kalder. Hun har den småblomstrede tehætte til plejehjemmet. Hun har den kridhvide støvsuger, ikke så langt fra Star Wars-stormtrooper-looket, til vaccine-visit i Israel.

Hun har den særlige STAATS-UND REGIERUNGCHEFS UND CHEFINNEN-maske, når hun skal på smuttur til Bruxelles. Hun har sågar et føleføle-heldragts-mundbind, når hun besøger en minkfarm og har behov for at tude over det massemord, hun selv orkestrerede.

Mette Frederiksens foretrukne er dog det standardiserede blå, billigt, folkeligt og i gulvhøjde. Det er helt på linje med håndbold, hjemmebag, makrelmadder og ikke mindst hendes aktuelle Tuborg-billede. Mette forstår at få os alle til at tænke tanken: Er det fake eller iscenesat?

Læg dertil et sort bind med et lille mægtigt rødt/hvidt flag on the side, når statsministeren besøger vore udstationerede soldater i Estland, dér hvor Dannebrog jo helt klart faldt ned fra himlen i år 1200 og grønlangkål. Det hele hænger sammen, ikk?

Lad mig i den forbindelse også pege på forsvarsminister Trine Bramsen og hendes camouflage-mundbind. Stærkt, når en skrivebordstomat sådan trækker i uniform.

I denne omgang er der kun tilbage at nævne Pernille Vermund, der på vegne af de corona-skeptiske Nye Borgerlige slet ikke bærer ansigtsmaske. Så kan man selv tolke lidt på det signal.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Se tidligere anmeldelser af Ekstra Bladets kulturanmelder René Fredensborg her: