Plat og sexistisk

’Kometernes jul’ er stadig deprimerende, men det hjælper at læse mellem linjerne, mener vores anmelder

Ekstra Bladets anmelder har fået besked på at se samtlige afsnit af årets julekalender, der bliver mere og mere deprimerende. Foto: Christian Geisnæs/TV 2
Ekstra Bladets anmelder har fået besked på at se samtlige afsnit af årets julekalender, der bliver mere og mere deprimerende. Foto: Christian Geisnæs/TV 2

 

Faste følgere af Ekstra Bladets julekalenderanmeldelser vil vide, at ’Kometernes jul’ er inde i en lidt deprimerende stime. Der har hverken været kalendergaver, æbleskiver eller (rigtige) nisser med i de seneste afsnit. Til gengæld har der været masser af savn, vrede og uforløst kærlighed.

Dens tendens fortsætter i 18. episode.

Oppe på Planet 9 finder Forsker-Anna 9’seren Tanja, der mildest talt ikke har det så godt. – Planeten er ødelagt, mumler hun døende. Annas videooptagelse af hende giver minder om 80’ernes John Carpenter-gysere, og de mindste børn sover muligvis uroligt i nat. Godt, de har fri i morgen.

Panda-Søren savner sin afdøde kone, men hey, til gengæld spiser han kage til morgenmad. Jeg siger ikke, at det går lige op, men... intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Tilbage på jorden sender Anna videoen med Tanja til Noor, der viser den til Elias, og så går den vilde jagt ellers efter at få fundet Mie, Johannes og Mette og lavet en redningsplan. De har ikke som sædvanligt til juleaften, men kun til i morgen klokken 9, hvor Viggo sender Anna tilbage til Planet 9 for at udsulte den for endnu mere magilium. Stress!

Mie og Johannes har været til gymnasiefest i en spejderhytte og sovet til klokken 12. I hver deres seng, dog.

– Det er for fedt at være voksen. Man kan bare vågne op og beslutte sig for at lave noget sjovt hver eneste dag, jubler Mie. Men hun har selvfølgelig heller aldrig prøvet at anmelde samtlige afsnit af en julekalender.

En af drengene i hytten inviterer Mie med til dåsekast. Ja, manuskriptforfatterene har stadig styr på de raffinerede hentydninger. Imens snakker Johannes med en af de andre piger, og så bliver Mie stiktosset. Kvinder bliver åbenbart ikke nemmere at have med at gøre efter en tur i rummet.

Mies og Elias’ mor har ringet til politiet. Det var vel egentlig på tide. Noor og Elias opsøger Niels, men han er stadig sur. Panda-Søren leder efter Mie og Johannes, men finder forsker-Mette, der har sovet på en bænk. Han kender hende ikke, men tilbyder hende sin kanelsnegl. Som man siger. Et nyt kærligheds-subplot er under udvikling.

– Sådan en har jeg ikke smagt i ti år, siger Mette. At dømme efter hendes kælne blik er det ikke det eneste, hun ikke har smagt i ti år.

Ja, ja, okay, den var måske over stregen. Men nu vi er i gang med at være plat og sexistisk, så får I også lige en vittighed i dag. Det trænger vi vist alle til:

To blondiner snakker sammen til firmaets julefrokost. – Åh Gud, det er jul på en fredag i år, siger den ene. – Åh nej, siger den anden. – Bare det ikke er den 13.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.