Robin Hood og hans sjofle svende

- Nu kan det godt blive jul, skriver Ekstra Bladets anmelder efter at have overværet den 34. udgave af Crazy Christmas Cabaret

Humøret hos Crazy Christmas Cabaret er igen højt, og historien om Robin Hood bliver aldrig helt det samme. Foto: Thomas Petri.
Humøret hos Crazy Christmas Cabaret er igen højt, og historien om Robin Hood bliver aldrig helt det samme. Foto: Thomas Petri.

 

Crazy Christmas Cabaret 2016 – Shakin’ up Sherwood.

Tivoli Glassalen til 12. jan. Hermans, Tivoli Friheden, Aarhus, 17.-21. jan. Manuskript og instruktion: Vivienne McKee

Medvirkende: Vivienne McKee, Andrew Jeffers, David Bateson, Bennet Thorpe, Katrine Falkenberg, Christopher Smart, Jefferson Bond og Claus de Lichtenberg. Kapelmester: Stuart Goodstein

**

I år er 34. gang, at Vivienne McKee står i spidsen for Crazy Christmas Cabaret. Hvem skulle tro, at man år efter år kunne sælge billetter til et show, der foregår på udenlandsk – engelsk, faktisk – i Danmark?

Men det kan man, og tak for det.

Helt efter sædvane tager årets udgave et stykke fælles kulturgods under behandling og efterlader det som en rygende ruinhob.

Denne gang er det Robin Hood, der bliver misbrugt, og det er ikke for sarte ører.

Balls

De sjofle vittigheder står i kø.

Alt hvad der er en smule aflangt bliver fallisk. Den kendsgerning, at ’balls’ både kan betyde ’bolde’ og ’nosser’ misbruges på det hjerteligste. Det er ikke muligt for nogen eller noget at stå, uden at det udløser en vittighed om erektion. Og så videre.

Ikke alene skal man helst beherske engelsk nogenlunde for at værdsætte stykket. Det er også bedst, hvis man har en forholdsvis jordnær og robust humor. Vi er en del.

Handlingen er der slet ikke nogen grund til at referere. Dels vil det være uhyre vanskeligt, dels er den kun et påskud for alle de kulørte løjer.

Guy the Geezer

Men persongalleriet illustrerer spændvidden.

David Bateson er sheriffen af Nottingham, der hedder Donald Rump, men han spiller også Wilhelm Tell, en islandsk viking og en normannisk vagt.

Jefferson Bond er både Robin Hood, prins John og Gordon Ramsey ...

Andrew Jeffers spiller broder Tuck og endnu engang en kvinde med et helt overdådigt frontparti. Hun hedder Nurse May Ophelia Cox Balls, og hvis du siger navnet et par gange hurtigt, får du nok en fornemmelse af, hvad det handler om.

Bennet Thorpe er baron Guy the Geezer og Legoklods. Sidstnævnte har en forbløffende lighed med Legolas fra filmen ’Ringenes Herre’. Undervejs forsvinder han med en ring, som skal bringes til Dildo Baggins ...

Lord Bendtner påkaldes naturligvis undervejs. Og den svenske kok fra Muppets.

Og så videre. 

Igen i år er stykket en kende for langt, men det er som alt det andet en tradition. Glimrende musik og sjofle sange er der også, og alt er godt. Nu kan det godt blive jul.