Sex-serie går i sort

Ekstra Bladets anmelder har set den nye udgave af 'Sex and the city'

'De er kun tre. Samantha er ikke med. Og sex er blevet en ubehagelighed. Som når Miranda beretter om at have trådt i sin teenagesøns brugte kondom.'
'De er kun tre. Samantha er ikke med. Og sex er blevet en ubehagelighed. Som når Miranda beretter om at have trådt i sin teenagesøns brugte kondom.'

 

Lad os gå lige på med en spoiler alert. Den kommer her: Nogen dør, og Sex & The City går i sort. Bogstaveligt som til en begravelse. Og i overført betydning.

Men hvad skulle de også stille op? Genoplivelsen af denne en af de største og mest succesfulde tv-serier, der ellers lukkede og slukkede i 2004, har været omgæret af forventning såvel som skepsis.

Skal de fire newyorker-veninder virkelig strutte rundt i stiletter i en em af kindkys, sassiness og sex i den modne alder af plus halvtreds?

Svaret efter de første to afsnit er ’nej’. De er kun tre. Samantha er ikke med. Og sex er blevet en ubehagelighed. Som når Miranda beretter om at have trådt i sin teenagesøns brugte kondom. Et syndefald udgøres nu ved at bestille pomfritter til sin croque madame.

De er blevet gamle, ja. Boomere. Men på den fashionable facon, naturligvis. Mimikken er ganske vist ikke, hvad den var. Hvilket er udtalt i Kristin Davis’ figur, Charlotte, der som sædvanlig har store udbrud af henholdsvis forbløffelse og fortvivlelse, men uden at bevæge ansigtet helt i overensstemmelse med karakterens følelser.

Der kæmpes tillige bravt med fortællingens sminke. Replikkerne falder nogle gange, som er skuespillerne til læseprøve. Ingen synes at træde i karakter.

Jeg forestiller mig, at manuskriptforfatterne har haft flere dybe kriser. Hvad gør vi af Samantha? Vi kan flytte hende til London. Tjek. Men så er der kommet noget, der hedder identitetspolitik, hvad gør vi ved det? Vi lader Carrie optræde i super woke podcast, Miranda kan forlade advokatstanden for at blive efteruddannet i menneskerettigheder, og hvad med om vi gav Charlotte en sort veninde? Så smider vi endda en håndfuld sorte mere og et par asiater ind i persongalleriet, så vi ikke virker for hvidvaskede.

Så skal det nok blive sjovt, har man sagt til hinanden. Men det sker ikke. De velkendte karakterer virker for ofte udmattede. Som er de fisk, der er ved at opgive kampen om at komme af krogen. Desperate har manuskriptforfatterne derfor tyet til døden. Den kan jo kan live enhver kedelig forestilling op.

Og således udånder ikke alene en enkelt karakter i Sex & The City, men også seriens signatur, dens New York-vaudeville-stemning. For pludselig at blive noget helt andet. For at blive til ’And just like that…’, som denne reboot er tituleret. Hovedpersonerne ledte i deres sprøde sen-ungdom efter den store kærlighed. Eller bare efter god sex på en dårlig dag. Men som mere end midaldrende kæmper de nu primært for ikke at miste sig selv.

Det ligner ikke komedie længere. Ikke engang en sort komedie. I sine bedste øjeblikke snarere et almindeligt drama. Hvilket sært nok er, hvad ’And just like that…’ skal have tre stjerner for. Det er der, hvor den ligner en realistisk gengivelse af Carrie Bradshaws alder, som er nået dertil, hvor man løber tør for gode jokes og en let gang på jord.

’And just like that…’ er reboot versionen af serien ‘Sex & The City’, der kørte I årene 1998 til 2004. Den nye serie er I 10 afsnit. De første to kan ses på HBO Max, og de resterende otte dukker op en ad gangen på torsdage.   

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag