Annonce:
Annonce:

Skønmaleri af Pape

'Pape- hele vejen' er en fotoshoppet udgave af bogens hovedperson. Desværre for den konservative leder er billedet af ham krakeleret allerede inden udgivelsen. Timing kunne ikke være værre

'Bogen ’Pape – hele vejen’ er det moderne samfunds skrevne svar på gamle dages forskønnende portrætter af adelige.' Foto: Janus Engel
'Bogen ’Pape – hele vejen’ er det moderne samfunds skrevne svar på gamle dages forskønnende portrætter af adelige.' Foto: Janus Engel
Annonce:
Følg Underholdning

'Pape - hele vejen', biografi

Bogen ’Pape – hele vejen’ er det moderne samfunds skrevne svar på gamle dages forskønnende portrætter af adelige.

Man fornemmer endog hovedpersonens godkendende nik til resultatet.

Biografiens uheldige timing, hvor Ekstra Bladets seneste afsløringer af den konservative leders årelange usandheder om sin partner og efterfølgende skilsmisse ikke er med, får selvsagt værket til at skurre i mange afsnit. Forlaget har dog i sidste øjeblik nået at pille løgnen ud om, at Josue Vasquez skulle være nevø af Den Dominkanske Republiks eks-præsident.

Det er blevet ufrivilligt komisk. Som når bogen mod slutningen skal fortælle, hvor godt det går Konservative, og Pape siger: 'Jeg har flere gange sagt, at det kun er os selv, der kan ødelægge det her for hinanden. Kun os.'

Annonce:

De andres skyld
I en herostratisk kedelig, wikipedia-agtig skrivestil, føres Pape frem. Helt kronologisk. Fra fødsel over adoptions-hjemmet hos Ruth og Svend til tæt på Statsministeriet. Og tilsyneladende uden grænser for hvor nøjsomt, flittigt og gennemhæderligt et menneske, der her skabes. Og uden en eneste engagerende anekdote. Alt er refereret i leksikalt sprog. Intet er skildret for læserens øje.

Hvad der er interessant eller konfliktfyldt, dølges i denne registrerende fortællestil. Uden refleksion. Så sprang Pape ud som homoseksuel. Ja, måske skulle det have været lidt tidligere, siger han. Men det gik jo godt. Så fik han en flot, dominikansk kæreste, Josue, som Ruth synes er sådan en dejlig mand. Og så var der nogle politiske sager, der var lidt postyr omkring. Eva Kjer Hansens (V) afgang som miljø- og fødevareminister. Men det var åbenbart nogle andre konservatives skyld. Og det samme i øvrigt, da Søren Pape ikke umiddelbart ville give asyl til flygtninge fra krigen i Ukraine.

Annonce:

Fotoshop
Og så er der det nære venskab med Inger Støjberg. Det var sandelig ikke rart at trykke på den knap i folketingssalen med 'ja' til rigsretssag, forsikrer Pape. Det omtales helt ureflekteret. Lige som kæresten Josues opdigtede historie om at være udsat for en 'hadforbrydelse'. Det sidste fik ellers daværende statsminister Lars Løkke til på et splitsekund at ophøje sig selv til både anklager og dommer på Twitter. Men det er ikke noget, daværende justitsminister Pape, i dag har nogen tanker om.

Vi må således forstå, at intet politisk, der kan føre til ringeagtelse eller tvivl, kan tillægges lederen af Det Konservative Folkeparti. Absolut intet. Og hvis ikke dette er statsminister-værdigt, så ved de to tjenende ånder bag bogen ikke, hvad det er.

Sådan skriver de ikke direkte. Selvfølgelig ikke. Når en hertug i gamle dage lod sig portrættere, var eventuelle flyveører eller kartoffeltude jo også retoucheret bort eller lydefrit dæmpet.

'Pape- hele vejen' er således den fotoshoppede udgave af hovedpersonen. Det usædvanlige er, at billedet krakelerede, allerede inden udgivelsen. Et ordentligt forlag havde stoppet skønmaleriet. Og krævet at begynde forfra.

'Pape - hele vejen', Af Mads Brandsen & Johs Lynge, Forlag: Gyldendal, udgivelse: 22/9

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Der ligger flere års arbejde i Danmark og på den anden side af Atlanten bag den seneste tids afsløringer. Ekstra Bladet giver her indblik i, hvordan vi kom på sporet af sagerne og hvordan historierne blev til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: