Totalt tåbelige Tobias Dybvad

Den såkaldte komikers tredje soloshow er så fantasiløst, at han burde skamme sig

Tobias Dybvad fortsætter i det sædvanlige lumre spor, der muligvis var sjovt engang. Det er det ikke mere. Foto: Hans Bach
Tobias Dybvad fortsætter i det sædvanlige lumre spor, der muligvis var sjovt engang. Det er det ikke mere. Foto: Hans Bach

Tobias Dybvad: 'Fasser partner'. 18. januar i Viften, Rødovre. Turnerer landet over til 25. maj.

TV 2 Zulu dropper mandehørmen

Tobias Dybvad har bygget sit tredje soloshow op på det faktum, at han leder efter en kæreste. Eller også har han ledt efter en kæreste, for at have noget at bygge sit tredje soloshow op på. Det sidste virker mest sandsynligt efter at have overværet premieren på showet.

Det er fint nok - og kan tilmed være sjovt - at bruge sig selv og sit liv som udgangspunkt for ens komik og har altid været Dybvads metode. Men det er ærlig talt lidt sølle ikke at have mere på hjerte i en alder af 36 år end en gennemgang af sin Tinder-profil og så lave lidt grin med de profilbilleder man er støt på undervejs. Især fordi det ikke bruges til noget som helst andet end de sædvanlige smålumre klicheer.

Komikere: Vores bedste scorejoke

Når den spinkle ide (hvis man overhovedet kan betegne den som en sådan) så er opbrugt, kan man jo altid spørge sine venner på Facebook om de er stødt på nogle sjove Tinder-beskeder - helst af den sjofle slags. Og dem bruger man så den anden halvdel af showet på at læse op fra en storskærm tilsat flade kommentarer.

Det er ærlig talt at springe over, hvor gærdet er aller lavest, og hvorvidt det er et udslag af dovenskab, fantasiløshed eller generel disrespekt for sit publikum skal jeg lade være usagt. Men det var i hvert fald lige så slapt, som det var ånd- og tandløst. 

Tobias Dybvad: Juryen giver mig et forsøg mere

For så lige at sætte trumf på, så havde Dybvad fået fremstille nogle 'morsomme' billeder af sig selv som forskellige dyr vi kunne kigge på. Men så var den time også gået. Og det var vel det bedste, man kan sige om den forestilling: Pinen blev ikke trukket i langdrag.

Jeg havde dagen forinden spurgt min 14-årige søn, om han ville med ind at se premieren, hvortil han svarede: 'Nej tak, jeg synes ærlig talt, at han er lidt for plat'. Hvis det er teenagerens dom over den granvoksne mand, var det måske på tide, at skifte drengehørmen ud med noget, der blot var en anelse mere substantielt, inden det bliver decideret pinligt. Nå nej, det er allerede for sent.

Dybvad sluttede premiereaftenen af med at give publikum pengene retur som en gestus overfor de mest trofaste tilhængere. Men det ville egentlig være ganske rimeligt at fortsætte med den kotume på resten af turneen.

PS. Opvarmningskomikeren Melvin Kakooza (der tidligere på året vandt DM i stand-up) formåede på sine tildelte ti minutter at levere langt flere jokes med vid og bid end hovednavnet, så det kan vist kun være et spørgsmål om tid, inden rollerne er byttet om.