'True Detective' 2: Læs dommen

Kan anden sæson leve op til sin geniale forgænger?

Se traileren til den nye sæson af 'True Detective'

 
'True Detective', sæson 2, afsnit 1-3. Instr.: Justin Lin og Janus Metz Pedersen.

Sidste års ’True Detective’ med Matthew McConaughey og Woody Harrelson i de bærende roller var endnu et højdepunkt i det man med rette kalder ’tv-seriens guldalder’, som både kunstnerisk og kommercielt fejede det meste andet af banen. Så det kommer næppe bag på nogen, at HBO og forfatteren Nic Pizzolatto har skabt endnu en sæson.

Og så alligevel ikke, for bortset fra navnet og det gennemført kulsorte og knugende tonelejer,er der intet der binder de to sæsoner sammen. Selv The Handsome Familys titelsang er skiftet ud med Leonard Cohens ’Nevermind’.

Alle ved, at det bedste værn mod ubudne gæster er lyden af en pistol, der tager ladegreb, siger skuespilleren. (Foto: AP) Intl. kendte Vince Vaughn: Giv våben til skolebørn

Men efter de tre første afsnit at dømme er der stadig tale om tv i spitzenklasse, og undertegnede har allerede abstinenser efter mere, hvilket vel er et godt tegn.

Handlingen er flyttet fra Louisiana til Californien, hvor et mord involverer tre politifolk fra tre forskellige afdelinger af Los Angeles politi, spillet af Collin Farrel, Rachel McAdams og Taylor Kitsch. De har ikke overraskende alle en held del problematisk bagage i lasten. Ikke mindst Farrels fordrukne desperado, Ray Velcoro.Og ude i kulissen lurer mafiosoen Frank Seymour (Vince Vaughn).

'Psykologien har i femte sæson fået endnu flere nuancer, lige som af de politiske paralleller mellem serieuniverset og den såkaldte virkelighed anno 2015 også er blevet endnu tydeligere', skriver Ekstra Bladets anmelder og kvitterer med seks stjerner. (AP Photo/HBO, Helen Sloan) Anmeldelser Anmeldelse: Geniale 'Game of Thrones'

Man skal nærmest have notesblokken parat, hvis man skal forsøge at holde styr på de mange handlingstråde samtidig med at man skal nyde de mange lækre detaljer. Både fotograferingen af et diabolsk Californien og den stærkt meddigtende lydside (hovedtelefoner anbefales) er en nydelse ud over det sædvanlige.

Så selv om sæson to næppe kommer til at skrive tv-historie som sin forgænger, er der stadig tale om en krimiserie langt ud over det sædvanlige.

Medv.: Colin Farrell, Vince Vaughn, Racel McAdams, Taylor Kitsch m.fl. Premiere på HBO Nordic og C More

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

12 kommentarer
Vis kommentarer