Annonce:
Annonce:

Uudholdelig og pivringe: EB's anmelder skred fra biffen

Det populære playstation-spil 'Uncharted' er blevet til en pivringe skattejagtsfilm, der stjæler med arme og ben. Skødesløs, usjov og så uspændende, at jeg ikke orkede at se den færdig

Sophia Taylor Ali, Tom Holland og Mark Wahlberg drøfter den utroværdige skattejagt. Foto: SF Film
Sophia Taylor Ali, Tom Holland og Mark Wahlberg drøfter den utroværdige skattejagt. Foto: SF Film
Annonce:
Følg Underholdning

 

'Uncharted'. Instruktør: Ruben Fleischer. 116 min. Premiere 10. februar. 0 stjerner

Hvis man er til skattejagter med huller i logikken, historisk uredelighed, sløsede sideplots, skabagtigt skuespil og usjove smartass-replikker, så gå endelig ind og se Sonys stort anlagte spil-filmatisering helt færdig.

Jeg kunne ikke holde ud at se så mange millioner dollars blive brændt så skødesløst af, så jeg forlod biffen under filmens finale; en slåskamp på en 500 år gammel skonnert, der helt urealistisk bliver fløjet rundt af en bette helikopter.

Vanen tro kører den på overdrev i Hollywoods afdeling for computerskabt action. Dog tror jeg, at man skal være 'Uncharted'-gamer på et nærmest religiøst niveau for at finde filmatiseringen fyldestgørende.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Annonce:

Se traileren til 'Uncharted' her.


Filmen er altid dårligere end spillet

Jeg har ikke selv spillet 'Uncharted', skal siges, men gennemførte både 'Hitman', 'Max Payne' og 'Tomb Raider'- spillene uden at bryde mig det mindste om filmatiseringene.

Det er jo som bekendt nærmest umuligt at nævne en spil-film, som slår forlægget. 'Uncharted' bekræfter den regel.

Også selvom den er en såkaldt prequel, en forløber for historien i spillet, hvilket i sagens natur etablerer spillets originale karakterer, mens resten af handlingen mest ligner en kopi af kendte skattejægerfilm.

Mark Wahlberg er Victor 'Sully' Sullivan, og Tom Holland er Nathan Drake. Foto: SF Film
Mark Wahlberg er Victor 'Sully' Sullivan, og Tom Holland er Nathan Drake. Foto: SF Film


Indiana Jones ville sukke og slukke.

Der bliver især neglet fra 'National Treasure'-filmene (med Nicholas Cage), men desværre er 'Uncharted' en endnu mere selvfed fætter. Selv Indiana Jones ville sukke og slukke.

Ikke engang de to ellers charmerende hovedrolleindehavere, Mark Wahlberg og Tom Holland (ham fra 'Spider-Man'), tager sig selv alvorligt, men ligner to akrobatiske tosser faret vild i en B-film.

Kort fortalt: Sony laver en storfilm for at sælge flere playstationspil. Jeg væmmes, når kassetænkning driver kunsten. Støt det ikke, bliv hjemme ved din spilkonsol.

'Uncharted' er en serie playstationspil, der første gang blev udgivet af Sony i 2007.

Sony har også produceret filmen, som har haft flere vanskeligheder undervejs. For eksempel er hele fem forskellige instruktører løbet fra klaptræet. Også skuespilleren Antonio Banderas forlod settet på grund af corona. 

Historien i 'Uncharted' er bygget på et til lejligheden frit opfundet sagn om en gemt skat, efterladt af den berømte portugisiske søfarer Ferdinand Magellan, der sejlede under spansk flag.

I filmen bliver det nævnt, at han døde på en 'random beach' på Filippinerne. Faktisk blev han dræbt i et for filippinere berømt slag, der anses som væsentligt for modstanden mod den senere spanske kolonisering. 

Filmskabere taler ofte om begrebet 'suspension of disbelief', som kort sagt understreger vigtigheden af, at publikum lever sig så meget ind i historien, at de glemmer, den er fiktiv.

Tænk 'Game of Thrones' eller 'Star Wars'. Man køber, at der findes drager og dødsstjerner. 'Uncharted' er umulig at tro på. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: