Annonce:
Annonce:

Voodoo og storhedsvanvid

’Georg har travlt. Han skal nå at udgive en bestseller før sin kone.' Kirsten Hammann er tilbage med en overordentlig hammannsk roman om den forhenværende succesforfatter Georg, der – måske - har nået sin udløbsdato

Kirsten Hammann er aktuel med romanen 'Georg-komplekset'.
Foto: Sara Galbiati/Gyldendal Medie 2022
Kirsten Hammann er aktuel med romanen 'Georg-komplekset'. Foto: Sara Galbiati/Gyldendal Medie 2022
Annonce:
Følg Underholdning

’Georg-komplekset’. Kirsten Hammann. Gyldendal. Roman. 246 sider. 249, 95 kr.

’Georg ville være lykkelig, hvis det også gjaldt forfattere. Hvis der var en udløbsdato. Hvis alle forfattere fik 55 år, og så måtte de udnytte dem bedst muligt. På deres 55-års fødselsdag ville regnskabet blive gjort op, point lagt sammen, ingen kunne optjene mere succes end andre. Det ville være helt retfærdigt’.'

Den fallerede forfatter Georg i Kirsten Hammanns nye roman, ’Georg-komplekset’, vil genvinde fortidens litterære succes. Uanset omkostningerne.

Samtidig er hans kone gået i gang med at skrive sin debutroman. Forlaget kan ikke få armene ned, hun har fået et forskud på 400.000 kroner, og filmrettighederne - dem er der allerede rift om.

Georg er muggrøn af misundelse. Han vil ikke dele rampelyset, så han beslutter sig for at sabotere sin kones roman med voodoo og negativ energi.

Spiddende og barokt
Og så begynder Georg, der aldrig har åbnet en krimi, at skrive sådan én om den sadistiske, kvindesko-feticherende seriemorder Erik i jagten på bestselleren, et litterært gennembrud på ny.

Hammann skriver spiddende og barokt på sin helt egen velkendte, hammannske måde. Visse steder minder romanen om en Charlie Kaufman-film med sit ’værk i værket’ og metalag, som når Georgs kone får at vide, at forlaget ikke kan lide romaner med behov for kildehenvisinger og faktabokse, og Hammanns bog indeholder netop dét – en to sider lang litteraturliste.

’Georg-komplekset’ er en velproportioneret satire over en selvoptaget forfatter med storhedsvanvid, om forlagenes opportunisme, krimiforfatteres kalkulerede bestialitet og jalousiens hårdtarbejdende djævel.

Kirsten Hammann

Født i 1965.

Debuterede i 1992 med digtsamlingen ’Mellem tænderne’.

Hendes første roman, ’Vera Winkelvir’, udkom i 1993. Senere udkom blandt andet ’Fra smørhullet’ (2004), ’Se på mig’ (2011) og ’Alene hjemme’ (2015).

Hun har blandt andet modtaget Beatrice-prisen i 2005 og Danske Banks Litteraturpris i 2008.

I 2011 modtog hun desuden Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: