Forlader sin lille søn for berømmelse i Big Brother

Seksårige Oliver tog mandag aften afsked med sin mor, der blev lukket ind i Big Brother-huset. Drengen kommer til at lide af savn, mener John Halse

Stine og Oliver fik et øjeblik til at kysse og sige farvel. (Screendump)
Stine og Oliver fik et øjeblik til at kysse og sige farvel. (Screendump)
Følg Underholdning

Da 29-årige Stine mandag aften blev valgt ind i Big Brother-huset, skar det i hjertet på de fleste, der så med på Kanal 5.

For inden reality-deltageren fra Aarhus forsvandt ind i huset med de mange kameraer, skulle hun sige farvel til sin lille søn, da var med i studiet under liveudsendelsen.

LÆS OGSÅ:

Afsløring: Så lidt tjener Big Brother-deltagerne

Oliver på seks år tog afskeden pænt, men Stine havde svært ved at holde tårerne tilbage, da hun kyssede og krammede den lille gæve gut for sidste gang - måske i 100 dage.

Værst for Stine
- Jeg tror, at det bliver meget sværere for Stine end for Oliver, at de nu ikke skal være sammen, for hun er et rigtigt familiemenneske, fortæller Stines mor, Anette Solggard til Ekstra Bladet.

Både i studiet i Skovlunde og foran skærmene hjemme i stuerne sad mange tilbage med spørgsmålet: Hvordan kan en mor frivilligt forlade sit barn i tre måneder for at være med i reality-program.

- Stine trænger simpelthen til, at der skal ske noget - og vi støtter hende alle sammen i det, siger Olivers meget kærlige og omsorgsfulde mormor.

Ifølge Anette Solgaard har hendes datter altid været genert og tilbageholdende, men efter hun har tabt sig og fået foretaget en fedmeoperation, har hun fået nyt mod på livet. Og hvis det er i Big Brother, at Stine vil prøve sig selv af, er der fuld opbakning fra hendes nærmeste.

Ingen stakkel
Imens Stine lever sin drøm ud i Big Brother-huset, skal seksårige søn skal bo hos sin far.

- Olivers far og Stine er naboer og har et rigtigt fint forhold - og så er jeg her og Olivers moster samt farmor og farfar. Så Oliver er altså ikke nogen stakkels dreng, siger Anette Solgaard til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ:

Her er de 19 Big Brother deltagere

Den betragtning er John Aasted Halse, der er psykolog og formand for Børns Vilkår ikke enig i. Så langt fra endda.

- Drengen kommer til at opleve et savn af dimensioner og nogle store omsorgsmæssige huller. Og lad mig sige det sådan, at dem, der skal tage sig af ham, skal på godt gedigent dansk være opmærksomme på, at fylde de huller ud, siger John Halse.

Helt unødvendigt
- Hvad hvis det var faren, der var flyttet ind i Big Brother-huset?

- Generelt ville folk nok opfatte det mindre forargeligt, men savnet for drengen er det sammen.

- Så er det direkte noget, du vil fraråde?

- Ja! Jeg ville aldrig tilråde nogen forældre at tage væk fra deres børn i et kvart år. Og slet ikke når det er helt unødvendigt, siger John Halse.

- Men nogle gange overtrumfer ens egen selvoptagethed de fornuftige beslutninger, siger formanden for Børns Vilkår.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind