Christina og Jesper fra 7.9.13: Vi mistede drømmebarnet

Parret fra Holbæk holder humøret højt, selvom de har været igennem en hård tid

Christina og Jesper har været igennem en hård periode. (Jonas Olufsen)
Christina og Jesper har været igennem en hård periode. (Jonas Olufsen)

Da de første gang vågnede op i samme seng med tømmermænd i et sommerhus, hvor de var på personaletur, og sagde:, 'hvad laver du her' til hinanden, havde hverken Christina Møller Pedersen eller Jesper Vandrup i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de fem år senere skulle stå i Holbæk Kirke og sige 'ja' og 'ja'.

- Og da slet ikke, at et tv-hold fra DR1 ville følge brylluppet på sidelinjen i dokumentarserien 7.9.13, hvor man gennem flere år følger fem par, som blev gift i 2013.

- Vi tænkte, at det bare kunne være sjovt, at hele Danmark var med til vores bryllup. Vi havde ikke helt fattet, at det faktisk var en langsigtet projekt, siger Christina Møller Pedersen, da Ekstra Bladet besøger parret i deres lejlighed i Holbæk.

Torben og Astrid fra 7.9.13: Vennerne valgte os fraSå du 7.9.13?: Her er hele historien om Annika og Emil

Snuppede chefen
Umiddelbart ligner det nygifte par så mange andre. De kigger hengivent på hinanden, griner af det den anden siger og sender kække bemærkninger ud i luften, om den andens fortræffeligheder og mangel på samme. Men det seneste halve år, har ikke været nemt for Holbæk-parret. Det vender vi tilbage til. Først skal vi tilbage til 2009, hvor parret mødte hinanden.

- Jesper købte diskotek 'Underhuset', hvor jeg arbejdede. Han kom bare der og ville bestemme alle mulige nye ting. Det var da mega irriterende, siger Christina, der delte sine frustrationer med alle veninderne.

- Der blev drukket rigtig meget krise-kaffe på det tidspunkt, siger Christina.

- Jeg fattede ingenting, siger Jesper og griner:

- Jeg tænkte bare: Cool bartender, hende vil vi gerne beholde. Christina havde været på Underhuset en del år og havde styr på mange ting. Det havde vi brug for som ny opstartede. Men jeg tænkte slet ikke på hende som en kommende kæreste.

Hyggede bare
Derfor lå det slet ikke i kortene, at parret ville ende sammen. Men den ene overnatning i sommerhuset tog den anden og parret brugte næsten hver eneste varme sommerdag sammen. De sejlede i Jespers båd, talte rigtig meget om parforhold, og hvad de ønskede livet skulle bringe af muligheder. Begge var lige kommet ud af nogle lange forhold, så de var enige om, at det hele bare var for sjov. Indtil den dag, de af praktiske grunde kom til at tale om at flytte sammen.

- Vi synes begge, det var lidt åndsvagt, at betale to huslejer, når vi altid var sammen. Og der kunne jo ikke ske noget ved at prøve. Vi havde det fedt og ukompliceret sammen og indså, at vi jo egentlig ikke kunne undvære den anden, siger Jesper Vandrup.

Christina friede
På de fem år, de har været sammen, har de maks haft fire skænderier. De mener begge, at det er fordi, de er gode til at sige undskyld. Og så begrænser de ikke hinanden med tidsfrister og ting 'den anden ikke må'.

Dog blev tidfristen for et frieri for lang, mente Christina, der derfor tog sagen i egen hånd.

- Jeg friede til Jesper på hans 40-års fødselsdag. Når han nu ikke ville gøre det, så måtte jeg jo selv. Jeg var mega nervøs og havde virkelig svært ved at få ordene ud af munden. Der er sgu en grund til, at det er mændende, der ordner den slags, siger hun.

- Jeg havde seriøst ikke selv tænkt på, at hun gerne ville giftes. Jeg synes jo bare, at vi havde det godt, som vi havde det. Men da hun så spurgte, ville jeg naturligvis gerne. Og det var fedt at blive friet til, siger Jesper.

Mistede sin mor
Indenfor det sidste halve år er der sket flere ting, som har sat parrets positive livssyn på prøve. Christinas mor døde få måneder før brylluppet sidste år, hvilket kom som et kæmpe chok for den ellers stærke kvinde.

- Det skete jo nærmest ud af det blå. Vi havde været til fødselsdag hos min bror, og i bilen på vej hjem, fik hun det dårligt. Så jeg kørte hende selv på hospitalet, hvor det viste sig, at hun havde en blodprop i hjertet. Hun døde to uger senere af komplikationer efter en bypass-operation. Det ramte så hårdt. Jeg kunne slet overskue noget og var ved at aflyse brylluppet, siger hun.

Christina og hendes mor var ekstremt tætte, og det er tydeligt, at tårerne presser på, når samtalen falder på moderen.

- Jeg mistede min far to år før. Så det var en meget underlig følelse, at være forældreløs i så tidlig en alder. Det kan jeg stadig ikke vænne mig til, lyder det.

- Jeg har også mistet min mor, og min far bor på Grand Canaria, så han er langt væk. Men hvis man skal se på det positive, så har Christinas mors død bragt os meget tættere på hinanden. Vi er bare os to mod verden, siger Jesper.

Jesper, der ellers aldrig har villet have børn, er derfor også blevet omvendt indenfor den seneste tid.

- Jeg kan godt se, at det betyder meget for Christina, at vi får vores egen familie. Og jeg må da også indrømme, at jeg godt kan se, at det med børn ikke behøver være, så besværligt. Det er jo, hvad man selv gør det til, siger han og fortsætter:

- Jeg har ellers altid synes, at børn lugtede og kostede en helvedes masse penge.

Fik en abort
Men drømmen om familie lader vente på sig. Christina blev faktisk gravid efter brylluppet, men da parret var på Grand Canaria på bryllupsrejse, fik hun pludselig smerter.

- Jeg vidste bare, der var noget galt. Det viste sig, at graviditeten sad udenfor livmoderen, så jeg skulle opereres og have fjernet den ene æggeleder. Det slog mig sgu helt ud. Jeg ved godt, at det sker for mange, og at det er meget normalt. Men det var bare en drøm, der brast, lyder det ærligt fra Christina.

Parret skal nu igennem reagensglasbehandling, og det tager de blot som endnu en udfordring.

- Jeg synes ikke, der er noget galt i at være ærlig omkring, at man skal have hjælp til at få børn. Jeg tror,det er meget normalt i dag. Jeg glæder mig bare til den dag, jeg kan fortælle Jesper, at der kommer et barn. Og at vi kan begynde at lave vores egen lille familie. Det betyder alt.