Forundret Lyngvild: Jeg har altid sagt 'bøsserøv'

Modediktatoren undrer sig over, at Copenhagen Pride først reagerer på hans sprog nu

Jim Lyngvild forstår ikke virakken omkring sit brug af ordet 'bøssekarl', og mener, at Copenhagen Pride tager et helt misforstået hensyn. (Foto: Daniel Hjorth / POLFOTO)
Jim Lyngvild forstår ikke virakken omkring sit brug af ordet 'bøssekarl', og mener, at Copenhagen Pride tager et helt misforstået hensyn. (Foto: Daniel Hjorth / POLFOTO)

Man skulle tro, at Copenhagen Pride vidste, hvem de havde ansat, da de annoncerede, at Jim Lyngvild igen skulle være vært for paraden.

Men pludselig krævede den store homo-begivenhed. at den bramfri modediktator undskyldte for at bruge ordet 'bøssekarl' i et interview med Ekstra Bladet, selvom han har brugt ordet (og andre af samme skuffe) massevis af gange både i privat og offentlig sammenhæng.

- Og jeg kommer til at sige det hundredevis af gange endnu, siger Jim Lyngvild og forklarer, hvorfor han endte med at få sparket af Copenhagen Pride.

Gustav raser over 'bøssekarl'-Lyngvild

- De ville ikke bare have mig til at undskylde overfor bøssekarlene, men også overfor de transseksuelle og lebberne, med en ordlyd, som slet ikke var min egen, fortsætter Lyngvild, som nægtede at skrive bestyrelsens tekst på sin Facebook-profil og derfor endte med at blive fyret som vært.

Nu mistænker han bestyrelsen i Copenhagen Pride for at lægge under for et pres fra et mindretal i homomiljøet, der ikke bryder sig om hans person.

Kendte bøsser bakker op om Lyngvild

- Der er folk i homomiljøet, som gerne vil have noget opmærksomhed, og derfor går de og blæser op om, hvor ond og forfærdelig jeg er, siger Jim Lyngvild, som tager skarpt afstand fra beskyldningerne om, at han skulle stemme på Dansk Folkeparti eller for den sags skyld være racist.

Det undrer ham, at bestyrelsen pludselig reagerer på et ord, som han har brugt adskillige gange tidligere både om sig selv og andre, heriblandt 'vores allesammen bøssekarl (ment med kærlighed)' som Jim Lyngvild beskrev danseren Silas Holst i Ekstra Bladet i en modeanmeldelse fra 2011.

Lyngvild bruger 100.000 på vikinge-tatovering

I Jim Lyngvilds optik er beslutningen et udtryk for et helt misforstået hensyn til de homoseksuelle, der selv slynger om sig med grove betegnelser, som i nogle sammenhænge bliver betegnet som nedsættende og i andre bare er en festlig måde at udtrykke sig på.

- Ord er ikke slemme per definition. Bliver de sagt hårdt, har de en betydning, men bliver de sagt blidt og kærlig, har de en helt anden, siger Jim Lyngvild, som er blevet bestormet med henvendelser, der støtter hans ordvalg.

Modediktatoren hyldest til Pia: Du er en laber larve

Noget kunne da også tyde på, at Copenhagen Pride ikke selv tager ordet afsindig tungt. I hvert fald skal Jim Lyngvild stadig være dommer i Mr. Gay-konkurrencen, som er en del af Pride-ugen i København.

- Vi vil ikke kommentere sagen yderligere, og vi er ikke involverede i Mr. Gay, siger kommunikationschef for Copenhagen Pride, Mia Lynge Andersen.

Hans Pilgaard bekræfter forhold til 'årets bøsse'