Skandaler, forsider og masser af bar hud: Her er 5 legendariske Playboy-babes

Ekstra Bladet har lavet en liste over fem legendariske Playboy-piger, der har

Ekstra Bladets Kim Kastrup har mødt Hugh Hefner flere gange. Hør ham fortælle om Playboy-kongen her.

Hugh Hefner døde i går i en alder af 91, og få ting ville være mere i levemandens ånd end at hylde de mest legendariske af hans mange forsidemodeller på Playboy-magasinet. Her er fem af de mest legendariske, frækkeste og mest populære.

1. Anna Nicole Smith var en amerikansk model og tv-personlighed, og lidt før jul 1993 var hun blandt andet undertøjsmodel for H&M. Hun blev 'Playmate of the Month' i maj 1992.

Den 8. februar blev Anna fundet bevidstløs på hotellet 'Siminole Hard Rock Hotel and Casino'. Hun døde den samme aften på Memorial Regional Hospital. Man mener at hun døde af en overdosis af medicin.

2. Pamela Anderson optrådte i 1989 i en canadisk ølreklame, og oktober samme år var hun forsiden af Playboy. I februar 1990 blev hun kåret til 'Playmate of the month', og sideløbende med diverse film- og serieroller løb hendes Playboy-karriere 22 år.

3: Jenny McCarthy var sygeplejestuderende, da hun i 1992 indsendte et billede til Playboy for at tjene til studiet. I oktober 1993 blev hun udvalgt som midtersidepige, og i 1994 blev hun kåret til 'Playmate of the year'.

Sidenhen gjorde hun sig bemærket med mange medvirkener i film og tv.

I dag er hun desuden kendt som aktivist i anti-vaccinationsbevægelsen.

4. Bettie Page var en af de allerførste 'Playmates' og har i dag et eftermæle som 'The queen of pin-ups' på grund af den store indflydelse hun har haft på genren.

- Jeg synes han var en bemærkelsesværdig dame, et ikon i popkultur som påvirkede seksualitet og mode, en som havde enorm indflydelse på vores samfund, udtalte Hugh Hefner i forbindelse med Bettie Pages død i 2008.

5. Marilyn Monroe var både på for- og midtersiden af den allerførste udgave af Playboy, og dermed en stærk medvirkende faktor til bladets øjeblikkelige succes.

Hugh Hefner vidste på daværende tidspunkt ikke om Playboy ville blive en succes, og dermed udkomme mere en enkelt gang.

Bladet med den allerede etablerede filmstjerne på forsiden blev dog flået ned fra hylderne, og et velbevaret eksemplar af den første udgave af Playboy er i dag tusindvis af dollar værd.