Lisbeth Zornig: Yahya blev krænket

Den unge digter blev krænket af sin kontaktperson, mener tidligere Børnerådsformand

Lisbeth Zornig mener, at Louise Østergaards forhold til Yahya Hassan var forkert og dybt problematisk. (Foto: Linda Johansen)
Lisbeth Zornig mener, at Louise Østergaards forhold til Yahya Hassan var forkert og dybt problematisk. (Foto: Linda Johansen)
Følg Underholdning

Det var forkert og dybt problematisk, at Yahya Hassans kontaktperson Louise Østergaard indledte et kærlighedsforhold til den unge digter.

Det mener den tidligere Børnerådsformand Lisbeth Zornig, der arbejder for at forbedre forholdene for udsatte børn og unge.

Ekskæreste om Yahya-forhold: Det var forkert

- Jeg har ingen problemer med kønnet, og jeg har heller ingen problemer med aldersforskellen. Men jeg har et problem med, at voksne mennesker med et ansvar for udsatte unge indleder et seksuelt forhold til dem, siger Lisbeth Zornig til Ekstra Bladet.

Lisbeth Zornig understreger, at hun ikke har læst Louise Østergaards meget omdiskuterede roman 'Ord', der er udkommet i dag på forlaget People's Press og skildrer hendes kærlighedsrelation til den succesfulde digter.

- Der kan være tale om et forhold med en virkelig usund afhængighed. Jeg ved ikke, om det er tilfældet her, men der er derfor, man er så opmærksomme på den slags forhold og jo har en lov mod det i forhold til relationer mellem lærere og elever, siger Lisbeth Zornig.

Bog om Yahya: Hormonforstyrret selvhjælps-litteraturLouise Østergaard udgiver i dag romanen 'Ord' på People's Press - en bog, der tager udgangspunkt i hendes forhold til den 22 år yngre ghettopoet Yahya Hassan. (Foto: Linda Johansen)
Louise Østergaard udgiver i dag romanen 'Ord' på People's Press - en bog, der tager udgangspunkt i hendes forhold til den 22 år yngre ghettopoet Yahya Hassan. (Foto: Linda Johansen)


Yahya Hassan og den 22-årig ældre Louise Østergaard mødte hinanden, da hun var hans lærer på døgninstitutionen Solhaven, hvor han var anbragt. Og netop anbragte børn er særligt udsatte i sådanne sager, påpeger Lisbeth Zornig.

- Jeg kender rigtig mange anbragte unge - og voksne - der har været anbragt. Og jeg ved, at disse unge og børn er sultne på omsorg og kærlighed og dermed lette ofre. De forelsker sig hastigt i voksne, der vil dem. Derfor skal man passe rigtigt meget på, siger Zornig.

Hun mener, at medierne i høj grad har præsenteret forholdet mellem digteren og den langt ældre lærer som en litterær romance.

- Men det handler i lige så høj grad om, at voksenkærlighed og børns ønsker om kærlighed og omsorg sommetider smelter sammen til noget, der er forkert, siger hun.

Yahya-bog: Mekanisk sex og rødvinYahya Hassan var anbragt på Solhaven i Farsø, hvor Louise Østergaard var hans lærer. De indledte først forholdet, da hun ikke længere var hans lærer. Hun var dog stadig hans kontaktperson. (Foto: Polfoto)
Yahya Hassan var anbragt på Solhaven i Farsø, hvor Louise Østergaard var hans lærer. De indledte først forholdet, da hun ikke længere var hans lærer. Hun var dog stadig hans kontaktperson. (Foto: Polfoto)


Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+