Yahyas eks-kæreste fyret

Efter sidste uges mediestorm om hendes nye roman er Louise Østergaard blevet fristillet fra skolen, hvor hun arbejdede som lærer

Louise Østergaards roman har fået utilsigtede konsekvenser. (Foto: Linda  Johansen)
Louise Østergaards roman har fået utilsigtede konsekvenser. (Foto: Linda Johansen)
Følg Underholdning

I sidste uge udgav hun en roman, der beskriver hendes kærlighedsforhold til den 22 år yngre succespoet Yahya Hassan. Ham lærte hun at kende, da han var elev på den kommunale specialskole i Vesthimmerlands Kommune, hvor hun var lærer. Men i kølvandet på romanudgivelsen har Louise Østergaard nu mistet sit lærerjob på skolen. Hun er blevet fritstillet i dag.

Ekskæreste om Yahya-forhold: Det var forkert

Det bekræfter Louise Østergaard over for Ekstra Bladet via Tamara Zlebacic von Pein, PR manager på forlaget Peoples Press, der i sidste uge udgav hendes omdiskuterede debutroman 'Ord'.

Meldingen fra Louise Østergaard er, at fritstillingen ikke kom helt overraskende. Hun har ingen yderligere kommentarer.

Yahya-bog: Mekanisk sex og rødvin

Louise Østergaard, 40, skabte stor debat med romanen, der skildrer hendes forhold til Yahya Hassan.

Da han flyttede fra skolen, blev hun hans kontaktperson, og de indledte et kærlighedsforhold, der resulterede i, at hun blev skilt og politianmeldt - sigtelsen blev dog frafaldet - samt fyret som kontaktperson af Aarhus Kommune.

Lisbeth Zornig: Yahya blev krænket

Ifølge TV2 Nord er begrundelsen for fritstillingen blandt andet er, at man ikke i et lille samfund som Farsø kan leve med den voldsomme offentlige interesse, der er fulgt i kølvandet på såvel Yahya Hassan som Louise Østergaards bog.

Nordjyske.dk har talt med Louise Østergaard, og hun fortæller avisen, at hun har haft fri fra sit lærerjob på skolen, siden bogen udkom.

- Det ville være naivt af mig at tro, at der ikke ville ske noget, når den kom ud. Men det er ærgerligt, at jeg nu har mistet mit job, siger hun her til eftermiddag til nordjyske.dk.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+