Sprut, coke og ladyboys

Dristig debutant vender vrangen ud på den moderne karrieremand

Peter J. Haugstrup fortæller fermt historien om Morten, der lader til at være ikke så lidt selvbiografisk. (Foto: Hugo Jozwicki)
Peter J. Haugstrup fortæller fermt historien om Morten, der lader til at være ikke så lidt selvbiografisk. (Foto: Hugo Jozwicki)

Peter J. Haugstrup: Sagens natur 228 sider, 149,95 kr. Efter 1. maj 249,95 kr. Mrs. Robinson

Det kører for Morten. Han er partner i et succesfuldt advokatfirma, har de rigtige jagtvenner og bor sammen med kæresten Marianne, der er den perfekte værtinde ved parrets societyselskaber.

Men da Mortens mor ligger på sit dødsleje, falder gulddrengens verden fra hinanden. Pludselig giver de materielle statussymboler ingen mening, og de mange relationer i den overfladiske omgangskreds viser sig at være – ja, overfladiske.

Sprut og ladyboys
Krisen vækker gamle traumer til live, og Morten kaster sig ud i en selvransagende deroute med sprut, coke og ladyboys i en malerisk cocktail.

Broerne til jetset-kliken brændes eftertrykkeligt af, og i timerne, hvor mor Vivian drager sit sidste suk, tvinges Morten til at stille sig selv det eviggyldige spørgsmål ’hvem er jeg, og hvad er meningen med mit liv?’.

Fornem miljøskildring
Debutanten Peter J. Haugstrup fortæller fermt historien om Morten, der lader til at være ikke så lidt selvbiografisk. Det skader ikke, men Haugstrup bruger visse steder lovlig meget krudt på skildringen af arbejdsgangen i advokatfirmaet. Her er for mange detaljer.

Også dialogerne falder igennem enkelte steder og lyder som talebobler fra Anders And. Denne anmelder ville for eksempel aldrig være Des med en bedemand.

’Sagens Natur’ er dog stadig en dristig debut, der via en fornem miljøskildring tager livtag med noget så sjældent som den moderne (karriere)mands følelsesliv.

1 af 2 
2 af 2 Peter J. Haugstrup fortæller fermt historien om Morten, der lader til at være ikke så lidt selvbiografisk. (Foto: Hugo Jozwicki)