Annonce:
Annonce:

Den skaldede detektiv vender tilbage

Det myldrer med menneskeskæbner i Anna Grues nye kriminalroman

Anna Grue skriver stadig som en sand menneskekender med overskud og glimt i øjet. (Forfatter: Kennet Havgaard/Politikens Forlag)
Anna Grue skriver stadig som en sand menneskekender med overskud og glimt i øjet. (Forfatter: Kennet Havgaard/Politikens Forlag)
Annonce:
Følg Underholdning

Anna Grue: Et spørgsmål om penge 424 sider. 300 kr. Politikens Forlag

Efter en yderst vellykket novellesamling sidste år vender Danmarks varmeste krimi-kvinde tilbage til sin skaldede detektiv Dan Sommerdahl, der til gengæld i denne femte bog i serien er vendt tilbage til både sit oprindelige erhverv som pr-mand og til sin forbeholdne hustru Marianne, som han forlod efter sin sidste alvorlige affære.

Men da Christiansunds førende erhvervsmand og playboy findes myrdet, og en anden mand forsvinder og i øvrigt mistænkes for drabet, lader Dan sig alligevel hyre af den forsvundne mands hustru.

Overklasse-kynisme
Det bringer ham ind i efterforskningen, i de mere snuskede kroge af den myrdedes forretningsimperium og familie, i dekadent overklassekynisme og minder fra hans egen fortid på de hurtige barer, blær og stoffer.

Der er – som titlen antyder – en overflod af luksusgear, designermøbler og velplejede kvinder.

Anna Grue skriver stadig som en sand menneskekender med overskud og glimt i øjet, så siderne vender sig selv.

En forandret detektiv
Men Dan Sommerdahl er forandret: Mindre selvoptaget arrogance til fordel for mere ydmyg beskedenhed, mindre sorgløs helt og mere samvittighed med styr på julegaverne i god tid. Og selv om det er sympatisk, er spørgsmålet, om han egentlig ikke var sjovere før.

Nu fylder han mindre, mens vi følger optrevlingen af gåderne fra flere vinkler. Det myldrer med menneskeskæbner, miljø og falske spor, som en ordentlig krimi skal, men uden helt den sprøde skarphed, der før har kendetegnet Den Skaldede Detektivs eventyr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: