Dæmoner på vulkaner

Norske Nesbø har skrevet endnu en fremragende krimi

Jo Nesbø leverer en vulkan af menneskeligt drama - og Ekstra Bladets anmelder kvitterer med fuldt hus til 'Genfærd'. (Foto: Håkan Eikesdal)
Jo Nesbø leverer en vulkan af menneskeligt drama - og Ekstra Bladets anmelder kvitterer med fuldt hus til 'Genfærd'. (Foto: Håkan Eikesdal)

Jo Nesbø: Genfærd Oversat fra norsk af Allan Hilton Andersen. 456 sider. 299 kr. Modtryk

Efter tre år i Hongkong vender Harry Hole, arret, men ædru og uforanderligt drevet, tilbage til Oslo på en privat mission:Hans ekskærestes søn, Oleg, er anholdt og fængslet som oplagt gerningsmand til et banalt junkie-drab. Offeret er Olegs bedste ven – det smukke plejebarn Gusto med hans sikre sans for, hvad mennesker vil have, og hvad de vil give for at få det. Og som altid er det med dirrende nerver og hjertet i halsen, at vi følger Holes kamp for at rense stedsønnen og bekæmpe ondskaben med alle midler – gennem et grusomt narkomarked, over lig og samvittighedsløst begær og iskold korruption, omgivet af sine egne drifter, dæmoner og dilemmaer.

Vulkan af drama
Det er Nesbø & Hole, som det skal være i denne niende bog i serien: En vulkan af menneskeligt drama, fra de smukkeste til de styggeste følelser, der driver handlingen frem med alt, hvad der skal til for at rive os gennem hele den blodige vej, der måske kan føre til sandhed, retfærdighed og en lykkelig fremtid for Harry og hans livs kærlighed. Der er (magt-)liderlige kvinder, russiske mafia-gorillaer og en mystisk, usynlig bagmand, afpresning, mishandling og fristelser i lange baner og sprøjter, mens succeshistorien om oprydningen i Oslos narkomiljø viser sig at være en livsfarlig Bermuda-trekant mellem politifolk, politikere og gangstere i en alliance af ambition, grådighed og magt.

Sikker dosering
Nesbøs persongalleri er tættest befolket i afdelingen for forsmåede, forulykkede desperadoer på blind jagt efter hver sin forestilling om lykke. Og med Harry Hole i centrum bruger Nesbø med sikker dosering alt fra storladne sus til det distinkte nåleprik til at levere endnu en fremragende krimi, hvor håbet om det bedste og vemodet ved det værste kæmper til det sidste.

1 af 2 
2 af 2 Jo Nesbø leverer en vulkan af menneskeligt drama - og Ekstra Bladets anmelder kvitterer med fuldt hus til 'Genfærd'. (Foto: Håkan Eikesdal)
0 kommentarer
Vis kommentarer