Morten Sabroe i bokseringen

I ny roman langer Sabroe ud efter sin far - den gamle nar

Morten Sabroe leverer et magisk selvbiografisk skrift, mener Ekstra Bladets anmelder og kaster fem store stjerner efter bogen 'Fader Vor'. (Foto: Linda Johansen)
Morten Sabroe leverer et magisk selvbiografisk skrift, mener Ekstra Bladets anmelder og kaster fem store stjerner efter bogen 'Fader Vor'. (Foto: Linda Johansen)

Morten Sabroe: Fader vor 296 sider. 300 kr. Politikens Forlag

Morten Sabroe kan mere end sit Fadervor. Han kan skrive. Det mærker man i hans nye, selvbiografiske roman ’Fader vor’, hvor han går i bokseringen med sin berømte far, Den Gyldenblonde, der ud over sin journalistiske karriere også en overgang var direktør for Cirkusrevyen. Det går hårdt for sig, når den ’unge’ Sabroe, der i mellemtiden er blevet en anelse ældre, langer ud efter den ’gamle nar’, som var en følelseskold ’mester i ligegyldigheder’.

Nøglen til far
Kritikken er hård, men så genopdager Sabroe fortællingen om sin fars far, den berømte politiker og samfundsrevser Peter Sabroe, der døde alt for tidligt i en grusom togulykke. Her finder Morten Sabroe nøglen til sin fars lukkethed, og samtidig sætter han et nådesløst spot på sig selv. For hvordan er han egentlig selv som far? Det får læseren et solidt indtryk af i bogen. Den rolle har Sabroe nemlig ikke altid håndteret lige elegant, men kærlighed har det ikke skortet på.

Generøst virvar
Indimellem springer han langt frem eller tilbage i tid, og så taber man let overblikket. Den banale indvending skal dog ikke skygge over, at det er mere end skønt at pløje sig igennem hans rå og energiske fortælling. ’Fader vor’ er et generøst virvar af magisk selvbiografisk skrift. Tak for det!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time