Koks i kongehuset

Romandebutant leverer satire med bid

Der er fire stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til den bidende morsomme spændingsroman 'Øen med de ni broer'. (Foto: Dana Ullman)
Der er fire stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til den bidende morsomme spændingsroman 'Øen med de ni broer'. (Foto: Dana Ullman)

Brian Dan Christensen: Øen med de ni broer 414 sider. 299 kr. Gyldendal

Noget er pilråddent i go’e gamle Danmark. Og det er i kongehuset, lortet brænder på. Nogen har nemlig aflivet prins Herberts tykke gravhund, og samtidig er en dansk fotograf blevet myrdet, efter at han har taget kompromitterende nøgenbilleder af prinsen på en ferie i Thailand. Da også en række yngre, smukke kvinder med mystiske tatoveringer begynder at forsvinde, bliver det en sag for den pensionerede oberst Lemborg.

Satire med bid
Der er godt gang i satiren i den tidligere livgardist Brian Dan Christensens bidende morsomme spændingsroman ’Øen med de ni broer’. I bedste Hans Scherfig-stil går forfatteren i flæsket på magteliten fra de 3 x kejtede landsfædre Rasmussen over æggehovedet Per Stig Møller til det anakronistiske danske kongehus. Forfatteren får uddelt en del satiriske prygl undervejs, men formår også at plante en underholdende konspirationsteori midt i danmarkshistorien. For hvis nu Frederik den 7. havde avlet børn – så var dronning Margrethe aldrig blevet monark. Så måske har den Glückborgske slægt tilranet sig tronen…

Romanens store spørgsmål er det dog op til læseren selv at besvare: Hvad dælen skal vi med et kongehus i 2011?

1 af 2 
2 af 2 Der er fire stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til den bidende morsomme spændingsroman 'Øen med de ni broer'. (Foto: Dana Ullman)
0 kommentarer
Vis kommentarer