Erotiske tømmermænd

Direktør charmerer ekspeditrice og sød musik opstår i ny roman fra Orhan Pamuk

Den tyrkiske forfatter modtog Nobelprisen i 2006 for romanen 'Sne'. Her er der fem stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til Orhan Pamuks seneste epos 'Uskyldens museum'. (Foto: All Over)
Den tyrkiske forfatter modtog Nobelprisen i 2006 for romanen 'Sne'. Her er der fem stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til Orhan Pamuks seneste epos 'Uskyldens museum'. (Foto: All Over)

Orhan Pamuk: Uskyldens museum Oversat af Elisabeth Ellekjær 519 sider. 349 kr. Gyldendal

Det begynder med sex. Den tyrkiske forretningsmand Kemal Bey har tilsyneladende alt. Han er direktør for sin fars succesrige firma og skal snart forloves med den smukke og charmerende Sibel, da han møder den unge skønhed Füsum i den butik, hvor hun ekspederer. Han opfyldes øjeblikkeligt af et vildt begær. Direktøren charmerer ekspeditricen og lokker hende ud i en af familiens mange lejligheder. Under påskud af matematikundervisning indleder Kemal og Füsum her en heftig affære. Det er smuk og sublim sex, men forude vinker Kemals forlovelse med Sibel og hamrende erotiske tømmermænd. Orhan Pamuk, som modtog Nobelprisen i 2006, har ikke sparet på det poetiske fyrværkeri. Det er en usædvanlig velfortalt fortælling med stor psykologisk dybde. Man følger fascineret Kemals erotiske og sjælelige stigninger og bratte fald.

Passionen æder ham op
Da Kemal sort af fortvivlelse tror, at han på grund af tøven og dobbeltspil har tabt Füsum for altid, begynder han systematisk at indsamle ting, som hun har ejet eller blot rørt ved. Passionen æder ham langsomt og sikkert op indefra. Det hele er fortalt med et stort overskud. Man føres vidt omkring i den lange og beslaglæggende fortælling, som tvistes adskillige gange, før man overrasket og beriget når til vejs ende.

1 af 2 
2 af 2 Den tyrkiske forfatter modtog Nobelprisen i 2006 for romanen 'Sne'. Her er der fem stjerner fra Ekstra Bladets anmelder til Orhan Pamuks seneste epos 'Uskyldens museum'. (Foto: All Over)
0 kommentarer
Vis kommentarer